web analytics

Faktiskt lite mer träning

Undrar varför det skulle komma mer snö för?!? Hade ju hoppats på att det nu skulle bli spårväder… Ja, ja bara att roa sig med andra saker – som jobb tillexempel ;-)

Var på Öland i tisdags och masserade 6 stycken hundar och ska tillbaks dit om en månad. Jätteroligt när det blir den här varianten att jag åker till ett ställe och ”patienterna” kommer dit, lite av win-win situation för alla tycker jag! Hoppas det blir regelbundet att de vill ha ut mig till ön, för när snön försvinner kan jag ta med mig grabbarna och planera in lite tid för träning då jag är hos Anja som har en härlig appellplan precis utanför huset :-)

Den här veckan har det bara blivit lite inomhusträning, med betoning på lite… Men i går kväll var det dags för veckans ridhusträning och min plan var att köra lf, rutan, inkallning och platsliggning med båda två. Och jag höll mig till planen ;-)

Började med Király och som vanligt behövs lite uppvärmning i lf innan han helt är med mig, men sen gick han riktigt bra!
Rutan mängdtränar vi med target i mitten och ”tjatar” in ordet ”stå” samt ökar avståndet sakta men säkert. Jag lade en egen platsliggning medan de andra två tränade och han låg jättefint :-) Det enda abret var att om någon var lite extra högljud så muttrade han lite… Blev bättre om jag stod lite närmare, så bara att träna mycket på tryggheten.
Inkallningen gick superbra; han satt fint kvar, hade helt ok fart och gjorde en riktigt fin ingång och satta sig i stort sett helt rakt!! Duktig liten kung :-D

Hojt fick också börja med lf och var lite tittig på de andra precis i början men sen gick han riktigt bra! Vi har ju inte tränat speciellt mycket lydnad på ett tag så jag var förvånad, och glad, att han gick så pass bra som han gjorde :-D När det gäller rutan tränar vi på att öka avståndet och att få till stå-kommandot.
Lade även honom plats medan de andra tränade och idag låg han drygt 2 minuter med hakan i backen trots störning. När det gällde inkallningen så tränade vi på att sitta kvar och att bara komma när jag kommenderade, vilket han var riktigt duktig på! Behöver få bättre fart och passa mig så jag inte får för grunda ingångar.

Nöjd med träningen då varje moment faktiskt blir lite bättre ju mer vi tränade :-D

Under matbordet har vi en plats till hundarna och nu har grabbarma kommit på att de får plats där samtidigt :heart:

20130116_221114

12 reaktioner till “Faktiskt lite mer träning”

 1. Bra att ha en plan :-) Tyvärr får vi nog dras med snön ett tag till :-( Så det är ju tur det finns tillgång till ridhus. Vi har visserligen snö men inga mängder så det går att träna vissa saker ute.
  Ha de gott/Kram

  1. Här fick vi lite mer snö i går så här måste man ha en plogad parkering eller liknande för att träna ute…

   Ha det bra själv!
   kram

 2. Va bra att momenten blir bättre ju mer ni tränar! :D

  Ni är så energiska att man får skämmas… Fy tusan vad ni kommer att sopa banorna med allt och alla till våren! ;)

 3. Håller med snön var bra onödig faktiskt skönt ni har ridhuset att träna i :)
  Kommer bli så bra med båda grabbarna ser fram emot Måndag :))

  1. Ja bättre än inget, även om en riktigt inohushall på lagom avstånd vore att föredra :-D

   Ska bli kul att se er, men räkna inte med något lysande från vår sida ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.