web analytics

Blogg / FB

I går på Aktuellt hade dom ett inslag om politiker som bloggat och varit på FB en hel del innan valet men som helt tystnat efter valet och frågan var varför?

Fleras motivering var att det var inte tillräckligt många som läste så då var det inte så stor idé att lägga tid på det skrivandet utan bättre lägga tid på att skriva debattinlägg till tidningar. Blev lite fundersam då ”alla” säger att nätet och FB är så bra för informationsspridningg?! Man ser ju hur vissa får en enorm genomslagskraft via sin blogg och via sin profil på FB, men det kanske handlar om hur man presenterar det hela och hur man skriver?

Personligen tror jag att en bra skriven blogg får läsare. Är det ett ämne som intresserar mig och som dessutom är bra skrivet kommer jag självklart tillbaks till den bloggen fler gånger. Frågan är hur många som egentligen är intresserad av att läsa en specifik politikers egna åsikter såpass mycket att man följer dennes blogg? Det är kanske ämnet som är ”problemet”?

När det gäller FB är jag mer fundersam. Det är ju ett betydligt ytligare media att förmedla saker via. Där skriver man kort-kort gemfört med i bloggen där man kan breda ut sig mer. Bloggen är ju dessutom oftast öppen för alla medan på FB kan man stänga om sig så bara ens vänner kan se men det är ju ingen vits för ”offentliga” personer som vill göra reklam för sig.

Över lag ska man kanske fundera mer på VAD man skriver än VAR man skriver. För det är ju så att allt som finns på nätet går att komma åt bara du är tillräckligt duktig hacker. Ännu lättare har det tydligen blivit sedan man började använda mobiltelefonerna att surfa med – jag vet inte då jag inte är expert på datasäkerhet :)

Resultatet av min reflektion efter inlägget på TV igår blev för min egen del att oavsett var jag är på nätet så skriver jag bara sådant jag kan stå för och vill inte sedan folk läsa det så är det upp till dom {13}

13 reaktioner till “Blogg / FB”

 1. Läste inte politikerbloggar innan valet så knappast efter heller..vore jag involverad i det kanske det skulle vara intressant ;)
  Nätet är på både gott och ont..många skulle verkligen tänka till lite innan de skriver där..
  Störs sig nån på vad som står i min blogg..som inte är så aktiv för tillfället..fine..låt bli att läsa då :D
  Men..jag tycker inte det är ok att skriva vad som helst ändå..det är inte ok att hänga ut folk i bloggar mm som en del tycks tro..
  Nånting som jag inte förstår alls är såna som läser andras bloggar och sen sitter och skriver om det i sina egna bloggar..och gör sig löjlig över det..
  Som sagt..det skulle behövas lite mer eftertanke innan man trycker på ”sänd”..
  Ha det gott..kram

  1. Håller med dig om att det inte är ok att göra sig löjlig över andra oavsett!
   Däremot kan man få inspiration från en annan blogg och vilja ta upp ett ämna men då gör man ju ämnet till sitt och skriver ur sitt perspektiv och inte i polemik med den andra bloggaren, då tycker jag det är OK.
   Ha en bra dag!
   kram

 2. Nej politikerbloggar är nog inget som gemeneman är så intresserade av. Och visst riktar man sig till olika grupper med det man skriver men att all information på nätet inte är för alla är nog svårt att genomföra. Alla KAN läsa allt och vill man inte det så får man nog ta det per telefon i stället om man vill vara helt säker :)
  Vi har ju vår ”kära” FRA-lag som gör att allt spars för att kunna plockas fram vid behov…… Håller med Maria om att börjar man tänka så kan det upplevas lite läskigt….

 3. Alltid intressant och högaktuellt ämne! Vad många glömmer är att det som skrivs på nätet aldrig försvinner igen. Sin egen blogg kan man råda över men det finns många andra forum… Djungeltelegrafen går snabbare än någonsin och alla fysiska gränser är utsuddade (nästan iaf). Många står nog för vad de skriver för stunden men när verkligheten kommer ikapp blir det för obehagligt för en del och de kan backa. Men all information är inte menad för alla ;-) Sändare riktar sig till olika målgrupper och jag har aldrig trott på att politikerbloggar har haft tillräcklig stor genomslagkraft därför att det verkligen kräver en aktiv publik och den större massan av svenska befolkningen tror jag inte är fullt så aktiv i just detta ämne.

 4. Kan det vara så att politikerna som så många andra använder blogg och fb för ”gratis” reklam och marknadföring innan valet och nu i efterhand behöver man inte längre nå ut till vanliga människor utan riktar sig mot sin målgrupp igen så valet ändå är över?! Blogg är ju ett kanon bra reklam redskap som man kan använda precis när man känner för det, farligt i många fall då alla tolkar ord olika, Men så länge man står för det man skriver så är ordet fritt för det man en gång publicerat på nätet går inte att ta bort även om många tror det..,

 5. Ni är tydligen på min våglängd – inte sjutton är det konstigt att en politikerblogg inte får så många läsare :silly:

  Eva G: tycker inte du är gammalmodig utan sunda åsikter egentligen – det är lätt att missförstå varandra ansikte mot ansikte och ännu mer via det skrivna ordet.

  Erica: Det borde vara en självklarhet för ALLA som skriver oavsett var att aldrig ”hänga ut” någon annan!
  kram

 6. Glömde skriva att jag läser om det som intresserar mig, och jag antar att detsamma gäller de flesta. Kanske det kan vara därför politikerbloggar har låga läsarsiffror …

 7. Du har så rätt (som så ofta).
  Jag skriver bara det jag verkligen kan stå för. Visserligen kan väl allt man skriver tolkas på fel sätt om viljan till det finns, men det gäller ju å andra sidan det man säger också.
  Vad som är viktigast är väl ändå att inte lämna ut NÅGON ANNAN som inte valt det själv.
  Kram

 8. Håller med om mycket! Jag läste inte en enda politkerblogg, va helt ointressant för mig. FB gillar jag inte! :no: Har träffat många som blir helt besatta av att hela tiden läsa om andra och uppdatera. sen tycker jag den skapar en illusion av vänskap som inte finns i verkligheten ,för att folk lämnar ut så mycket detaljer i livet. Nu kommer jag låta stenålders, men det är mest kommunikation i skriven text mellan människor idag, det är sms, mail FB mm som i sin tur ger så många missförstånd, för att man missar alla nyanser som finns i ett samtal mellan två människor!

 9. Håller med dig, tror ämnet inte var tillräckligt intressant, själv kom jag aldrig ens på tanken att leta efter politikerbloggar… än mindre leta efter dessa personer på fb, jag har ju inget med dessa att göra.
  Jag är ingen bloggläsare i övrigt heller, är en riktig periodare på det området, kanske beror på att det blir för mkt av allting hela tiden? att sitta och läsa nåns blogg om en ihop diktad fantasivärld som många gör skulle aldrig falla mig in, som dottern läser Kissis, gaybloggen och allt vad de heter, rätt ointressant då man inte har nån anknytning till dessa personer…

 10. Ja nu börjar det bli lite kusligt för du är inte säker någonstans. Snart kan vilken liten snorunge med lite intresse för datorer gå in och kapa dina konton och inloggsuppgifter. Tror det var programet ”uppdrag granskning” jag tittade på för några veckor sedan som gjort ett program om detta och det jag såg var skrämmande.

 11. Håller med dej… Min blogg ( som inte är så aktiv nu) är min.. och stör sej folk på vad som står.. ge fasiken i att läsa då!! men folk verkar inte fatta det jämt..
  Håller med om att man ska tänka sej lite för vad man skriver på nätet med.. Helt klart.

  ha en bra dag.. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.