web analytics

Både vacker och duktig

I fredags var Luna på SKKs utställning i Växjö och fick CK och kom tvåa i unghundsklass! I bästa-tik-klassen blev hon utplockad bland de 8 bästa men sen blev hon inte placerad, fast jag är supernöjd ändå med min fina lilla tjej. Camilla ställde henne kalasbra som vanligt och Luna verkar ha så roligt i ringen och det är huvudsaken!

151030_luna

Idag tog jag Hojt och Luna med mig och åkte och tränade tillsammans med Ulrika och schäfrarna. Jag fick till riktigt bra träning med båda två, Hojt fick åtta olika noseworksök på tre olika platser – tre i Skäveryd, två vid Flygt och tre uppe på klubben. Han skötte alla jättebra, det vara bara matte som tavlade bort sig på två, ett i Skäveryd och ett på klubben… Ja, ja det är även jag som ska träna på mina bitar så förhoppningsvis blir även dom bättre.

Här är en bild från andra söket där matte klantade bort sig så Hojt aldrig fick chans att hitta doften själv… Efter lite uppstyrning från bästa träningskamraten så blev det bra avslut i alla fall.

151101_hojt

Här är en film på första söket där man ser att han först verkar spåra personen som lagt ut doften innan han inser vad det är han ska leta efter… Fast han inser det ju och gör en fin markering så frågan är om han ändå kanske vet vad han sysslar med redan från början:

På tredje söket försökte jag i stället styra upp honom lite mer så han inte skulle spåra i marken men frågan är om det blev så mycket bättre?! Hojt löste ändå söket helt korrekt!

Luna fick först spåra i Skäveryd och hon var riktigt duktig största delen av spåret. Det blev lite svårt på mitten men med lite assistans så löste vi det också. Här är en film på sista delen och markeringen av sista pinnen:

På klubben fick Luna träna lite lydnad, det gäller att passa på när jag har Ulrika med som styr upp mig och får vår träning att bli precis så bra som den bör bli – tack vännen!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.