web analytics

Aktivitetshalsband på en whippet?

Första helgen i september var vi i Påryd på whippetracetävling och som vanligt passade vi på att åka ner redan kvällen innan för att ha en mysig kväll.

Lördagen bjöd på strålande fint väder och dagen började som vanligt med veterinärbesiktningen.

Lagom när allt skulle dra igång dök Emblas uppfödare, Elin från kennel Hopway upp tillsammans med sin mamma och Embla blev jätteglad att träffa dom båda!

Den enda av våra som var med på tävlingen var Turan och då Jerker körde trasan hela dagen så blev det ingen springbild tagen så jag bjuder på en från en träning i somras i stället :-) .

Då vi stod med ”ryggen” mot banan så var det mestadels skugga i inhägnaden utanför husbilen, praktiskt då det inte blir så varmt där då men helt förkastligt enligt Raya. Hon fick offra sig och klämma ner sig bredvid valpen då det bara var där det var sol… :-D

Turan sprang jättebra och hamnade i en lite för snabb final för henne, men hon var trött och nöjd efteråt vilket är huvudsaken!

Hon kom fyra (sist) i E-finalen, det var könsblandat så det blev finaler från H till A, och vann både leksaker och godis. Framför allt den där gröna bollen är populär här hemma!

Under förra veckan var det riktig sommarvärme ute så det blev både spårträning med Oops och fler härliga promenader på nya ställen. Bland annat på de nyslagna gärdena där Turan och Embla fick ha lite skoj:

Medan tanterna fick en egen promenad i en lite lugnare takt :inlove:

Som avslutning på dagens blogginlägg måste jag berätta om ett intressant projekt som Raya och jag är med i. I somras fick jag se att dom sökte hundar till ett forskningsprojekt på Linköpings universitet ”Finns det skillnader mellan hund från uppfödare och omplacerade hund från hundstall?” och då jag är intresserad av de mesta som rör hund så anmälde jag mig tillsammans med Raya. I går var vi där och fick genomgå ett antal tester/försök som mycket handlade om initiativförmåga och minne hos hunden.

Här av vi blivit förpassade utanför i en minut för att se om Raya kom ihåg vilken blomkruka som det fanns en godisbit under. Som synes så förstod hon inte riktigt varför vi var där ute när godiset var där inne… Jag kan säga som så att hon gick raka vägen till rätt blomkruka när vi kom in igen :-D .

Nu ska hon ha ett aktivitetshalsband på sig i 4 dygn, misstänker att resultatet från just hennes aktivitetshalsband kommer att vara antingen 0 eller full aktivitet :-D . Jag ska dessutom svara/fylla i tre olika frågeformulär och skicka in. Resultatet kommer att presenteras under våren 2022 och det ska som sagt bli väldigt intressant att ta del av det.

4 reaktioner till “Aktivitetshalsband på en whippet?”

  1. Underbara bilder som vanligt!

    Det låter som ett väldigt intressant forskningsprojekt! Ska bli spännande att höra vad de kommer fram till.

    Raya är SÅ söt på den sista bilden 😍

  2. Lyssnade på föreläsning igår, 14/9, med Lina Roth från Linköpings universitet om stress, mycket intressant.

    1. Ja det lät som en intressant föreläsning, dom tog bland annat hårprov på Raya för att just analysera långtidsstress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.