web analytics

Agility och en liten lydnadsfilm

I går var det dags för agilitykursen igen (inte varit där på två veckor) och visst har vi försökt träna lite här hemma sedan sist. Men det har mest blivit Rustas platta tunnel och slalomet.

Vi körde dels mängdträning på vissa hinder och dels en ”M-kombination”.
Däcket verkar inte vara några större problem däremot den riktiga platta tunneln var svår. Där gäller det verkligen att mängdträna….. Balansen har vi inte kört något alls nästan så där tog vi det lugnt. Uppfarterna var uppställda mot bordet för att få en lägra variant att träna på. Jag körde med koppel för att han inte skulle få en chans att hoppa ner. Behövs mycket träning där med!
Långhoppet inte heller några problem bara han har ordentlig fart.

Så till M-kombinationen då: Den bestod av först två hinder sedan en 90 graders sväng till ytterliggare två hinder, därefter långa tunneln som var böjd. När man kom ur tunneln var det två hopphinder sedan en 90 graders sväng igen och sist två hinder. Meningen var att vi skulle göra bakombyten innan tunneln och efter första hindret efter tunneln. Vi har aldrig gjort bakombyten förut Királ och jag (har provat ett framförbyte på en träning) men han köpte det direkt :rotfl:
Han är verkligen superduktig för så mycket har vi verkligen inte tränat – måste sitta i generna, han har ju en far och en mor att brås på ;-)

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så gjorde jag och Király en avstämning hur vi ligger till i vissa lydnadsmoment i söndags och Jerker filmade så jag själv också skulle få se hur det såg ut. Och det var bra det för jag har uppenbarligen vänster hand stängd trots att jag inte har något godis där – inte så bra, måste göras något åt! Ja även starterna hamnade på veckans träningsfokus.
Sen är svängarna lite väl långsamma men jag håller just på att ”lära mig gå” så det blir förhoppningsvis bättre med tiden.
Ingångarna behöver tränas mycket mer vilket vi gör separat.
Ståt kör vi fortfarande mest backandes, vill ha mer säkerhet innan jag vänder på det. Behöver även ha bättre signalkontroll, fast det gäller i de flesta momenten ;-)

Ja döm själva för här får ni se lite om ni vill:

 

11 reaktioner till “Agility och en liten lydnadsfilm”

 1. Tack Erica och Helén, blir väldigt glad när även ni tycker det ser ok ut :heart:

  Ja Helén vi måste definitivt försöka få ihop en träningsträff!

 2. Ser jättefint ut! Titta lite mer rakt fram kanske ;-) Skulle vara kul att träffas för lite lydnadsträning, ingen av mina hundar stannar sådär snabbt… :struggle:

 3. Ser riktigt bra ut :yes: Pigg liten kille. Tror du inte att du kan gå vidare med ställandet och föra in det till sidan? Han ser ju ut att fatta. Jag tycker inte man ska vara rädd för att prova, man kan ju alltid backa igen.
  Förvirrande med alla byten i agility, börjar få lite mer kläm på blindbytena först nu :-)
  Kram o ha en bra helg

  1. Tack :heart:
   Jo jag ska ta och pröva att variera position nästa pass så får vi se hur det går :-)
   Ja Király fattar all handling i agilityn mycket fortare än vad jag gör – lär ta lång tid innan det sitter naturligt hos mig ;-)
   Ha en härlig helg själv!
   kram

 4. Kul att det går så bra med träningen :-) Klokt av dig att träna ingångar separat.
  Öppen vänsterhand har du snart fått till och då kommer han gå som ett ljus.
  Mkt bra kontakt och pigg vovve :-D

  Kram

 5. Vad glad jag blir att du la ut filmen verkligen nåt dsu ska vara stolt över Cissi han har sån himla fin attityd =)
  Kul att det går så bra på agility kursen också hejja er!!

 6. Oj, oj va duktiga ni är :)))) Ser så snyggt ut, och va fint han sitter, fokuserat innan ni startar, och vilken härlig fart in till dig i inkallningen! :)) Han har en underbar bakdelskontroll i vänstersvängarna som måste ha krävt många timmars träning för att få till !! BRA CISSI!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.