web analytics

Aktiv vecka som sätter sina spår

 

I tisdags och torsdags så var det vallträning med Era och då jag har haft lite svårt att få henne att lyssna på mig i lilla fållan så har vi jobbat lite extra på det. Det visade sig i torsdags att vi verkar vara på rätt väg då vi faktiskt fick till lite lugn även i högervarvet, kändes så bra efter den träningen. Nästa pass blir i morgon kväll och då gäller det att jag har samma fokus som sist så det går lika bra då.

Raya har ju varit lite skadad men är nu helt ok igen så hon har fått börja springa lös vilket är väldigt uppskattat även om hon än så länge bara får springa själv.

 

 

Man blir härligt trött efter en rejäl springtur hälsar hon :inlove:

 

 

I går blev det spårträning för Era och vi testade med lite fler vinklar för att se hur hon hanterade det. Alla vinklar utom en gick helt ok, den som inte fungerade strulade hon ganska mycket i och vi fick gå tillbaka för att hon skulle fixa den. Men sen hade hon lite extra svårt hela den sträckan så jag tror det och vinkelstrulet berodde mest på vinden. Det var sidvind, nästan lite motvind och det är svårt tycker hon, vilket kan bero på att vi inte har tränat det så mycket… Men resten av spåret skötte hon jättefint!

 

 

När vi kom hem var det typiskt altanväder tyckte whipparna ;-)

 

 

Efter en sån skön vårdag är det mysigt att sova tillsammans i soffan :heart:

 

 

Era fyllde 10 månader i torsdags och passade på att börja löpa i början på veckan, hon väger 13,7 kg och är ca 48 cm hög och nu känns det som om hon är färdigvuxen på höjden. Trots att det är första löpet och massa konstiga hormoner som far runt i kroppen så har hon lyckats hålla ihop jättebra på veckans träningstillfällen.

Den som har haft mest problem med att det blivit en aktiv vecka är som vanligt jag, och då jag hade mina gamla gympaskor på mig för första gången här om dagen så fick jag såklart ont i både foten och knät. Det är definitivt inte bra att gå i slitna skor så nu får det bli de svarta kängorna hela tiden även om det skulle vara skönt att variera sig ibland.

Idag blev det ett lydnadspass på klubben i det fina vädret. Era skötte sig riktigt bra, synd bara att hennes matte inte skötte sig lika bra (:pardon:) Jag måste bli mycket bättre på att sluta så fort hon har gjort något riktigt bra, jag vet ju att det bara blir sämre om jag fortsätter nöta. Sen vore det nog enklare för henne om jag inte gick med ’sjumilakliv’ i friaföljet, hon har fått så bra starter nu att det vore synd att förstöra det vi har på gång.

 

 

Körde även lite inkallning med störning och det var svårt sa hon, även om störningen bara bestod av husse som fotograferade. Att springa förbi honom gick sådär men startade jag vid honom så satt hon fint trots störningen och fick då en helt ok fart in till mig.

 

 

Avslutade med ett pass frittfölj till och hon gick, trots mina jättekliv, riktigt bra och vi fick till en fin vänstersväng och en helt ok helomvändning. Jag är så nöjd med dagens träning och problemen är uppskrivna så jag ska försöka undvika att göra om dom (:blum:)

6 reaktioner till “Aktiv vecka som sätter sina spår”

  1. Skönt att höra att Raya är frisk igen.

    Första bilden på Era är hysterisk! Hon ser SÅÅÅÅ korkad ut :rotfl:

    Whippetar förstår verkligen att uppskatta livets goda :-))

    Duktigt jobbat av er båda! :heart:

    1. Du vet väl att utseendet bedrar och att man alltid ska gå på individens ”inre” (:kiss:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.