web analytics

Vilken julhelg…

Vilken julhelg det varit :chic:

Julafton var lugn och skön och med alldeles lagom mycket god mat :yes:

I går var det spårträning som stod på schemat och både Király och Impe skötte sig utmärkt! Jätteroligt att Király äntligen börjar fokusera på spårandet och ha bra drag i linan. Nu jobbar vi på så här och tar ökningarna av svårighetsgraderna i lagom takt så får vi se hur långt vi kan komma.

Tänk så givande det är att träna med Király, inte alltid enkelt men så mycket jag lär mig :inlove:  
Jag lade ju om mitt sätt att träna hund för några år sedan och var under en period ganska ”strikt” för att verkligen lära mig hur det kändes och få in ett bra ”tänk”. Nu har jag kommit så långt att jag modifierar lite här och där så det passar mig och Király och känner att vi utvecklas och mognar både han och jag.
Hundträning är så individuellt både när det gäller förare och hund och det är en av sakerna som gör det intressant att träna med andra. Att se hur andra löser sina problem och kanske se nya vinklar på hur man löser saker och ting kan vara väldigt givande. Variation och flexibilitet är två ord jag tror vi är många som skulle behöva ta till oss över huvud taget i livet, men inte minst i all form av träning (både av människa och djur). 
Visst har Király sina sidor, som kanske inte alltid är så positiva, men något som han för det mesta alltid är så är det glad och villig till att göra saker :rotfl: Så himla roligt med en sån hund, så man får ”ta det onda med det goda” som det brukar heta. Jag älskar verkligen den här lilla hunden och han är definitivt bästa hunden för mig :heart:  Hmm nu spårade jag ur från berättandet om vår julhelg men det blir så ibland ;-)

Natten har varit blåsig och i morse upptäckte vi att våra stora grindar blåst sönder :pain: Blev lite förvånad då ingen av oss har hört något vilket jag tycker vi borde ha gjort men både vi och hundarna har uppenbarligen bra nattsömn :yes:
Nu har vi tillfälligt gjort om då den ena stolpen rämnat och behöver bytas helt och hållet. Jerker stängslade av från brevlådan och ner till huset med den hela grinden och gammalt fårstängsel vi hade och på den andra sidan blev det ett provisorium med fårstängsel och två bräder från huset till häcken. Detta innebär att ska man vara på tomten får man gå genom tvättstugan och går man ut genom vanliga entrén ska hundarna vara kopplade. Lite ovant blir det men får vara så här i vinter så får vi sätta dit nya stolpar och grindar i vår.

Nu ska jag ta våra hundar och gå en sväng medan Jerker lagar rådjussadel och rösti till oss och moster som kommer på middag i kväll :bye:

 

5 reaktioner till “Vilken julhelg…”

 1. Låter som en riktigt bra jul lagom med mat är aldrig fel ;) trist på grindarna bara jäkla blåst..
  Håller i övrig med om allt Erica skriver, :yes:

 2. Det viktigaste av allt är ju att DU älskar din hund och att DU känner att det är givande. Det brukar oftast föra med sig att HUNDEN känner detsamma. Vad alla andra känner och tycker är ju egentligen helt oväsentligt!!
  Flexibilitet och anpassningsförmåga är en bra egenskap, för både hund och förare ;-)
  Kram!!

 3. Så härligt det är när man märker att något man tränat en tid på bara lossnar :yes: Visst är all träning individuell både för hund och förare. Känns det inte rätt för mig kan det inte bli bra träning för hunden heller.
  Kram o ha en trevlig kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.