web analytics

Vilken hund

Oj oj oj vilken hund jag har :heart: :heart:

Tänk vad bra det kan bli om man har ett bra grundmaterial och en fantastisk skicklig coach!
Visst har jag tränat spår förr med våra andra hundar men Hojt har blivit grundtränad på ett helt nytt sätt tack vara Ulrika och det har verkligen blivit hur bra som helst! Dessutom gillar han att använda sin näsa och gillar att arbeta tillsammans med mig, vilket jag tror är en grundförutsättning för att lyckas.

Idag fick han ett kilometerlångt spår i väldigt varierad terräng. Både mossa, kärr, blöthål, kalhyggen i olika omgångar och en granplantering lyckades spårläggaren klämma in och Hojt jobbade kanonbra! Visst hade han svårt med blöthålet då han aldrig spårat i sånt förut men efter en del virrande och försök till att lösa det på annat sätt så tog han sig igenom det på rätt ställe. Så själva spårandet är jag inte alls orolig för när det kommer till tävling utan det är hur JAG ska orka om det blir så risig och svårgånget…. Som det är nu så ligger vi på gränsen när det gäller tiden så jag måste få upp kondisen och fotarbetet bland riset för att vi ska hinna!  Att han sen fortfarande inte har full prio på pinnarna är också en sak vi måste lösa men det kommer nog med terrängvanan då det oftast är i nyare typer av terräng som han inte alltid tar sig tid att leta redan på dom…

Några som däremot inte kommer att få några som helst problem med vare sig tiden eller pinnarna så är det Fluff och Ulrika! Snacka om tempo den killen har, och vilken fantastisk näsa när det gäller både var spåret är och var pinnarna ligger!
Här fick han testa en leksak från CSiGORA som han tyckte var helt ok, dessutom höll den bra med tanke på att Fluff alltid lägger ner hela sin själ i kampandet med leksaker!

131221_fluff

 

6 reaktioner till “Vilken hund”

 1. Härligt att det inte beror på Hojt om ni hinner runt i tid eller inte! laugh ”Bara” för dig att träna upp flåset lite då. Eller är det fotens fel ? :-((

 2. Hejsan hoppsan, inte så ofta man läser blogga eller bloggar själv längre,,, hmmm……undrar om det har något med fb att göra? Kul att det går bra med Hojt, då kanske vi snart ser er ute i lkl?

  Ha de gott/Kram

  1. Det har det säkert även om jag själv fortfarande prioriterar bloggar då jag tycker det är roligt med lite längre läsning :-))

   Ja det är väl tänkt att det ska bli lkl under 2014 så det hoppas jag på :yes:

   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.