web analytics

Vilka duktiga hundar vi har!

141002_impe_luna

Jag är verkligen fascinerad över hur bra de flesta hundar anpassar sig till sina ägares intressen. Luna tillexempel fick träna lydnad och budföring i torsdags och var riktigt duktig, och idag var det whippetrace där hon också var himla duktig. När det gäller våran lydnad så blir det i och för sig betydligt bättre resultat när Ulrika är med men det beror nog mer på att jag då får mer påpekanden om hur jag ska göra *crazy* Vi har haft lite svår med lf men med skärpning från min sida så kan det nog bli helt ok! Samma sak med framförgåendet och hoppet som vi nu påbörjat litegrann, så nöjd med vår lilla tös :heart:

Idag var det som sagt dags för en helt annan gren för lilla tjejen då det var KM på Kalmar Whippetrace! ”Valparna” fick också springa och det var tre i hennes klass och hon kom tvåa! Duktiga lilla tjejen *kiss* . Grattis till Mynta (yngre men större än Luna) som vann :-)
Impe var också jätteduktig och kom tvåa i B-finalen *good*

Hojt har ju äntligen fått komma igång lite med träningen så idag blev det först spår sedan lite, lite lydnad. Han fick ett spår på ca 4-500 m på åker med två riktiga återgångar, liggtid dryga timmen och tre apporter. Han fick verkligen jobba i första återgången men gav inte upp utan löste den bra tillslut. Andra återgången löste han betydligt snabbare och han hade inga problem att ta apporterna – så himla nöjd med honom :inlove:

Efter en rejäl vila så blev det som sagt även lite lydnadsträning på klubben. Först framförgående där vi just nu fokuserar på att han ska gå ut i ett bra tempo och inte slänga sig iväg och sen fortsätta rakt fram och inte dra i sidled. Det gick riktigt bra och han börjar redan få en betydligt bättre utgång! Körde sen ett återhopp (där han går i mig lite för hårt) och efter det ett uthopp som jag belönade, det var väldigt låg höjd på hindret såklart. Avslutade med lite linförighet där målet är att ha en bra attityd och just nu har vi det så den försöker vi vara rädda om *yes*

Nu har både han och jag landat i soffan :heart:

141004

10 reaktioner till “Vilka duktiga hundar vi har!”

 1. Nu va det där med mina kommentarer igen *no* …
  Jag gör ett nytt försök!

  Grattis till fantastiska springhundar *kiss*
  O Luna hon går snabbt framåt mot sin debut för oss alla tre! Ska bli jättekul :-D
  Hojt va ju som vanligt superduktig på spårarbetet idag och extra kul att ni nu verka hittat rätt i er markeringsträning då tom de gömda apporterna va med hem *good*
  Härlig attityd på lydnaden och så gott som nästan tio-mässiga betyg (från en petig domare *rofl* )

  Fast det mest underbara av allt är ändå att ni nu har (snart) tre friska hundar! Håller alla tummar o tår för att det nu förbli så!

  1. Ha ha, ja men nu fick du in den i alla fall *good*

   Ja jag ser verkligen fram emot att vi (förhoppningsvis ;-) ) kommer till start i rapportappellen nästa år *yes*

   Mmm nu känns det i alla fall som vi närmar oss att snart ha tre friska hundar så nu siktar vi verkligen på det *good*

 2. Härligt att Hojt börjar få komma igång lite igen. <3
  Och tänk vad viktigt det är att man får konstruktiv kritik när man tränar. Bra träningskompisar kan inte nog hyllas.

  Måste vara nyfiken och fråga: Återgångar? Menar du med det vad jag kallar blindgångar? Alltså att du går tillbaka i ditt eget spår en bit och sedan vinklar åt något håll så att det inte finns något spår alls längst ut i spetsen?
  Eller menar du något annat? I så fall vad?

  Kram

  1. Ja men precis, en bra träningskamrat är verkligen guld värd :heart:

   Om du menar att man vinklar ut 90 grader så är svaret nej :-)
   Det vi kallar återgång är mer som ett upp och nervänt Y fast rakt in och sen tillbaka i sitt spår ca 5-10 m (beroende på hur svårt man vill göra det) och ”spets” ut om du förstår vad jag menar!?
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.