Varför bara det ena?

Det är verkligen en sak som jag undrar över, varför väljer man att bara röntga en hunds höfter? I många raser förekommer det även problem med armbågarna så varför inte röntga dom samtidigt?

Visst kostar det några hundralappar till men att få veta, framför allt som uppfödare, måste väl ändå vara att föredra?

Jag vet att långt ifrån alla hundar som har någon form av anmärkning på höfter och armbågar får problem, men för ägaren är det alltid bäst att veta så man kan motionera sin hund utifrån vilken konstruktion den har. En hund med höft- eller armbågsfel (så länge det inte är artros) behöver mycket och bra motion för att stärka musklerna så dom kan hjälpa till där skelettet inte är perfekt.

Så en fråga till er som läser detta:
Vad tycker ni om att röntga hunden både fram och bak? Och vilket gör ni?

Sen måste jag ju visa Impes MH som han och husse var och gjorde i lördags! Mycket duktig whippet och lika duktig husse som lyckades få in sin springglada hund Heart

Fotografen var ny både på att filma och på MH men jag tycker han skötte sig bra.
STORT TACK FÖR HJÄLPEN Hug Right

Britt-Marie

Hi hi, härligt att se Impes rejsande i skogen! Vilken springglädje! Och inte särskilt lättskrämd. smile Han såg ut att ha kul.
Jag hade tänkt röntga bara höfter på Lydia, eftersom det är vad rasklubben rekommenderar, men på djursjukhuset påpekade de att det bara kostar några hundralappar till att ta arbågarna samtidigt, och att det kan vara bra att veta utgångsläge om det skulle bli problem längre fram. Så då gjorde vi det.

Cissi

Ja Impe var tydligen på tivoli den morgonen ROTFL

Bra av djursjukhuset och bra av dig att göra det. Framför allt då du är aktiv med dina hundar Yes

Cissi

Många rasklubben rekommenderar att man gör både och men för att registrera avkommor behövs oftast bara höftledsröntgen….. Så då verkar många nöja sig med det….

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.