web analytics

Vänner

Vänner, kompisar, bekanta, familj/släkt…..
vad är egentligen skillnaden om det nu är någon skillnad!?

Vänner = Finns där oavsett hur ofta man pratar eller träffar varandra. Hymlar inte med vad dom tycker utan är alltid ärlig och stöttar när det behövs, är aldrig elak eller pikar utan vill alltid väl.

Kan man vara vän med någon man aldrig träffat?!

Kompisar = År det någon skillnad på vänner och komisar/kamrater? Ja jag tycker det, vänner är någon man kan säga precis allt till, en kamrat kanske inte alltid får höra ens innersta tankar…..

Bekanta = En som man träffar då och då och mest har ”ytligt snack” med.

Familj/släkt = Är detta verkligen en kategori för sig eller kan man stoppa in dessa personer under någon av de andra kategorierna?

”Bara ord” kanske ni tycker och ja det är det ju men frågan är vad vi lägger för värde i just dessa ord och lägger alla samma värde? Och betyder orden samma sak för oss genom hela livet eller förändras värdet med åldern?
Personligen tycker jag att man lägger en större vikt vid hur man använder dessa ord ju äldre man blir.

Jag och Jerker har ju flyttat ganska långt från våra respektive uppväxtorter och att skaffa nya vänner, kamrater eller bekanta är inte så enkelt då i alla fall jag är ganska asocial. Då är det en stor fördel att ha ett brinnande intresse för något som man utövar ihop med andra! Hundarna och träningen har gjort att vi kommit i kontakta med en hel del nya människor och att ”likheter dras till varandra” är något som verkar stämma bra när man hittar nya vänner. Likheten verkar har större betydelse för om det ska bli vänskap eller inte än vad åldern tillexempel har. I alla fall är det min erfarenhet….

8 reaktioner till “Vänner”

  1. Kan man vara vän med någon man aldrig träffat?!

    Definitivt. Jag har känt Kimberly i flera år och räknar henne som en god vän och jag träffade henne ”ansikte-mot-ansikte” för första gången i år.

  2. Klokt inlägg! Vänner har man några få riktiga & ska vara riktigt rädd om! Har nog samma ord för olika bekantskaper som dig :-). Våra hundar ger oss så mkt även vänner & bekanta vi aldrig skulle stött på annars ;-) Kram från oss!

  3. Ja du! Det är nog lite olika på vem man frågar. För mej är vänner dom som man kan lita på i alla väder.Som tex jag alltid ställer upp för och som gör likadant för mej. (Inte utnyttja). Bekanta dom bara är. Du förstår nog vad jag menar. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.