web analytics

Valpar, whippetrace och blandad träning!


Hon har en skön stil våran Luna (:kiss:)

I lördags blev det återigen några hittaövningar för Era med husse som figge och hon verkar tycka det är jätteroligt så jag ser fram emot lägret. Ska bli himla roligt att få lära sig lite mer om just söket och se hur Era kan utvecklas.

Efter den träningen var vi till Rayas uppfödare, Jenny kennel Dixitown, och tittade på hennes senaste kull som då var 4 veckor. Roligt och praktiskt att kunna gosa med valpar utan att man ska köpa en, även om jag föll för några av dom lite extra och hade mer än gärna haft en av dom hemma om det inte var för att vi har andra planer. Men är det någon som är sugen så tror jag hon kanske har någon kvar (:kiss:)

På söndagen var vi på whippetraceträningen då Raya ska tävla i Halmstad den 15/7 så vi tyckte hon behövde få träna lite på det här med burstart. Enligt uppgift så hade hon en fin teknik i buren, låg ner och hade fullt fokus framåt, förvånar mig i och för sig inte då hon normalt alltid har fullt fokus åt det håll hon vet att trasan ska komma.

Passade på att träna lite lydnad med Era i pausen för att få till lite störning. Hon tyckte det var lite svårt i början med tog sig på slutet.

Det var varmt på planen men hon hängde bara ut tungan och körde på så hon verkar inte speciellt värmekänslig.

I tisdags och idag har det blivit spårträning och Era har spårat superfint. Idag var det i bokskogen och hon gick riktigt, riktigt bra, tog alla pinnar och hade ett fint tempo o drag i linan, så nöjd med hennes utveckling!

I går tränade vi lydnad på klubben och jag har nu lärt mig att Era behöver betydligt mer uppvärmning än vad jag har kört hittills. Hon var klart ofokuserad i början men på slutet av träningen gick hon bra!
Whipparna fick vara med efteråt och tyckte det var himla mysigt att strosa omkring, eller sola beroende på läggning, då det var skönt väder.

 

6 reaktioner till “Valpar, whippetrace och blandad träning!”

 1. Vilka ljuvligt söta valpar!

  Ja, det där med uppvärmning är ett kapitel för sig. Har ofta trott att labbarna kanske tar slut om de värmer upp för mycket men har säkerligen missbedömt hur mycket som är lagom om det ska vara fokus från början. Inte för kort sålunda :-D !

  1. Precis, har tänkt ungefär lika! Att är det varmt får man ta det lugnare men uppvärmningen men det var inte en bra idé när det gällde Era heller :-D

 2. Gillar Lunas stil ?

  Vilka små sötnosar! ??

  Hade ingen aning om att Era hade en skär slips ?

  Impe och Lancekatt har mycket gemensamt ser jag ?☀️?

 3. Det är intressant det där med uppvärmning. Det är inte alldeles enkelt att få till en lagom avvägning där.
  Klart att hon gillar söket. Det är jätteskoj.
  Lycka till

  1. Nä det beror ju på så mycket, men jag varierar mig en del nu så får vi se om vi hittar den optimala uppvärmningen snart (:yes:)
   Ja Era gillar att hitta figgen i skogen men hennes matte ska tycka det är lika skoj också ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.