web analytics

Ups and downs

Jag hade inte bara trevliga saker med mig hem från Stockholm utan det visade sig att en förkylning snyltat sig med söder över :-/

Så denna vecka har verkligen innehållit allt – från mer eller mindre sängläge utan röst till en hel del braig hundträning och trevliga besked :heart:

Inne har Hojt och jag tränat på med apporteringen och fjärren, och visst börjar det bli bättre – framför allt appoteringen, men fjärren… Vi får se hur det går, har en känsla av att jag måste ta det lite lugnare och vara noggrannare med hur han gör skiftena. Ja, ja bara att jobba vidare, han gillar träningen i alla fall :yes:

Kände igår att då det var fint väder behövde det bli lite utevistelse trots att förkylningen inte riktigt gett sig och en fot som krånglar. Så vi begav oss tillsammans med Ulrika till Öland för att träna på svår spårterräng = hårt betad hagmark på Alvaret!

Då underlaget var svårare än vanligt och annorlunda mot vad Hojt är van vid blev det bara ett drygt 500 m långt spår med 4 apporter och en del godis här och där. Men min älskade lilla spårhund blev bara extra taggad av det svårare underlaget och fokuserade kanonbra :inlove:

131019hojt2

Visst blev han även lite extra taggad av godiset som dök upp då och då och vissa problem fick han, framför allt i skiftet från det superkorta gräset till ren kalksten men han löste allt på ett mycket bra sätt och inga problem att plocka pinnarna!!

Fluff tyckte även han att det var ett annorlunda ställe vi kommit till och med all hans nyfikenhet blev det ännu lite svårare för honom. Men även han spårade bra:

131019fluff

Utzzi och Impe fick gå ett konkurrensspår som båda verkade uppskatta. Utzzi fick lite svårare med fler terrängskiften men även Impe var superduktig och klarade stigövergången, som vi gått ett antal gånger fram och tillbaka på innan Impe skulle spåra, kanonbra :inlove:

131019impe_utzzi2

131019impe_utzzi1

Vi tackar lenstad.nu för att vi fick komma och använda era hagar :yes:

Efter spårandet åkte vi och fikade på ÖlandsChoklad där man kan köpa fina laktosfria chokladpraliner, kunde inte låta bli att unna mig så ett antal åkte med hem :-))

Innan vi åkte hela vägen hem stannad vi på Stensö i Kalmar och gick en långpromenad med hundarna. Det var så himla skönt och trevligt trots att foten smärtade. Riktigt trevligt att gå med Ulrika och hennes hundar då alla är så lugna och ingen bråkar/busar utan mest är intresserad av allt nytt att upptäcka i naturen :yes:
Hojt är lite rolig då han helst vill gå bredvid Utzzi hela tiden – prinsen och prinsessan :heart:

131019promenad

Men tyvärr fick jag lida i dag då varken foten eller förkylningen tydligen uppskattade all aktivitet i går så det blev tyvärr ingen kurs för mig och Hojt idag :-( Himla tråkigt men det fick bli lite inomhusträning i stället som inte frestar på varken foten eller rösten och sen var husse snäll och cyklade med båda hundarna så dom blev nöjda ändå!

 

 

6 reaktioner till “Ups and downs”

  1. Nä det var riktigt roligt :-))

   Tack själv för trevlig vistelse och ja jag hoppas verkligen vi träffas fler gånger och kan träna mer ihop!!
   Tack :heart:
   kram

 1. Vilket härligt ställe ni var och tränade på! Men de har nog missuppfattat vad ni höll på med ;-)

  Trist med förkylning! :sidefrown: Krya på dig!

  1. Ha ha, nej då Ulrika känner dom som äger det så dom viste vad vi skulle göra :-))

   Tack! Den är på bättringsvägen som tur är!

  2. Hmm nu först var jag in och läste hennes blogginlägg så nu fattar jag vad du menade ;-)
   Tror bara det blev lite felskrivet, hon visst att vi skulle spåra :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.