web analytics

Tjatigt

Ja det lär bli lite tjatigt i bloggen ett tag nu då jag vill använda den som träningsdagbok för spårandet :nerd:

Förmiddagen tillbringades tillsammans med träningsgänget. Vi gjorde ett uppletande i en smal korridor, ca 7-10 meter gånger ca 50 meter där det var 3 saker utlagda. Nya saker och ny person som hade lagt ut dom. Första skicket var jag inte riktigt med så där gick han snett, fick in honom och skickade igen men det blev inte bättre det :-/ Så äntligen på tredje skicket hade jag fokuserat så pass att han gick dit jag vill och han fick då första i näsan nästan direkt. Han tog den bra och kom fint in till mig med den. Andra saken fick han på nästa skick och tredje saken på skicket efter det. Full fart in till mig alla tre gångerna – kanonduktig kille :inlove:
Jag håller fortfarande i halsbandet för att kunna tagga honom lite men ska väl ta och skaffa mig en plan för att sluta med det ;-) Något som glädjer mig mycket är att trots att han har riktigt bra fart så tar han sakerna i ordning, det vill säga han har näsan påkopplad direkt :yes:

Vi fikade och sedan spårade övriga gänget, jag gick med på det spår jag hade lagt åt en av tjejerna. Snacka om hund som går i spårkärnan, så snyggt!!
Efter det blev den lite mer snack sedan körde de andra budföring medan jag passade på att träna lite lydnad. Frittfölj, läggande vid sidan, stå vid sidan och inkallning.
Ff gick riktigt bra och dessutom börjar jag tänja på belöningarna vilket fungerade ok – nöjd!
Ligg och stå vid sidan är lite av ett problem, ligg fungerar aningens bättre än stå. Men har en plan och lite framåt kom vi i dag :yes:
Inkallningen var det superbra fart på men ingångarna måste vi träna mer på.

Sen var det dags att åka hem och jobba lite.

Jerker och Impe var i Påryd på sista raceträningen för säsongen.
Det hade gått kanonbra och Impe hade två gånger fått springa ända nerifrån startburarna (dock inte i någon) och det var inga problem – så taggad på trasan :yes:

Innan middagen (som blev hämtmat idag 8-) ) åkte vi till en grusplan med lite gräs på sina ställen där vi lade ett spår till Király. Det var på ca 35 m och jag markerade lite bättre med fötterna även om jag gick normalt ibland. Jätteskillnad! Bra drag i linan och trots att det blev ett antal stopp så spårande han riktigt bra!

Får fundera på hur jag vill gå vidare men nu blir det spårvila för Király några dagar så jag har lite tid på mig att komma på det :-P

Király hittade en ny viloplats i morse:

9 reaktioner till “Tjatigt”

 1. Tack Anna :yes:
  Jag körde så ett par gånger i våras när vi började med uppletandet och jag tror att det är en av orsakerna till att han slår på näsan direkt :))

  Ja Bettan alltid nått ;-)
  Klart det är ett toppengäng, jag vill bara först känna att jag är bekväm med inlärningssättet – och det tar sig :yes:
  Tack :))

 2. Iaf i uppletandet har han fatta galoppen och rätt vad det rä kommer han på att spårar man ordentligt blir det utdelning, så jobba på. Du verkar ju ha ett bra spårgäng att ventilera med. Eller?
  Ha en bra vecka :-D Det tänker jag ha :-)

 3. Jätteskoj att läsa om träning, man snappar alltid små grejer här och där att fundera på och sånt är alltid bra för ens egna utveckling :)

  Liten tanke ang uppletet, kör det i rejäl motvind ett par ggr för att få honom att vinda in grejerna ordentligt en bit från backen ?!?!

 4. Detta är ju spännande och intressant, inte tjatigt:))
  En tanke om spåret!! Många hundar jobbar ju tvärtom i upplet kontra spår, med hög näsa. En idé är att skippa uppletandet tills spåret ser ut som du vill.

  1. Tack Eva :heart:
   Nu har vi ju inte kört speciellt mycket uppletande utan lång period bara försökt spåra och det har inte spelat någon roll…. Sen gör han ju uppletandet utan mig i ”ena endan” medan spårandet är jag ju med hela tiden (kör just nu bara i kopplet).
   Men det jag gör är att jag inte tränar spårandet ihop med något annat så det var därör jag väntade till middagen innan jag spårade.
   Tänkte köra det helt separat ett ga för att se om det kan påverka.

 5. Låter som ni haft en riktigt bra dag med massa roligt träning och jag vill så gärna fortsätta läsa om spår träningen så för mig får det gärna bli ”tjatigt”
  Söt är han också :inlove:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.