web analytics

Tiden går….

Ja tiden går verkligen fort och Raya (Dixietown Alptoppens Ros) har fyllt ett år och då hon är så färdig i kroppen med en enorm självkontroll har hon fått börja sin race-karriär.

Samma dag som hon fyllde 1 år sprang hon ett helt LC-lopp och det var störtkul tyckte hon så det andra loppet blev ett licenslopp med sin pappa, Isac v Dia-Robinne, som stödhund. Inga problem tyckte Raya och hon fick sitt första godkända licenslopp (:yess:)

Den 27/8 bar det av till Norrköping för WhippetRace-debut och den första licenstävlingen fixade hon utan anmärkning och kom 2:a i F-finalen:

wr_160827_f2

 

I går var vi i Mariestad på LC-prov och där fick Raya springa sitt andra licenslopp, den här gången tillsammans med sin syster, Rumba. Tjejerna sprang jättefint, så roligt att se båda i samma lopp. Båda fick självklart sitt andra licenslopp godkända. Nu är det bara att vänta tills hon är 15 månader innan det sista loppet får springas. Dessutom har vi mätt henne med mätsticka och hon är 46,5 cm så det lär förhoppningsvis inte bli några problem med höjden på LC (:good:)

Den 24 september bär det förhoppningsvis av till Halmstad för sista licenstävlingen på WR, vi hoppas såklart hon springer rent även där så hon blir godkänd men man ska aldrig vara för säker (:acute:)

För Lunas del har jag äntligen tagit tag i och ansökt om Whippetklubbens Trippelpris som hon blev berättigad till när vi fixade RLD N-titeln den 19 juli. Jag hade ju hoppats ta det med brukset som tredje merit men bara inse att med mitt knä så lär det dröja innan jag kan tävla igen och jag är ändå så stolt att vi fixade rallyn så pass bra som vi gjorde då vi inte tränat så mycket (:blum:)

Stackars Impe är fortfarande inte helt bra i sin tass efter skadan i Strömsholm så han får ta det lugn ett tag till. Han tycker det är urtrist att åka på race-tävlingar utan att få springa så vi hoppas att han kanske kan få springa nått nästa år.

Lilla Era växer och frodas och är en helt underbar liten hund som hela familjen njuter av (:kiss:)

160831

Här med en superrolig leksak från CSiGORA.

2 reaktioner till “Tiden går….”

    1. Ja den här skadan var verkligen seglivad men vi hoppas han snart kan få vara lite lös och springa själv i alla fall (:kiss:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.