web analytics

Spårövningar

Helgen har gått i ett rasande tempo med hundiga aktiviteter både lördag och söndag men utan hund…. Fast ett litet pass lydnad han Király och jag med i går där vi mest stämde av hur vi låg till i de olika momenten. Bättre fokus i ff och bättre ingångar är två saker vi måste fortsätta nöta :-P
Sen saknas det en hel del både här och där men vi har faktiskt tagit några steg framåt, det tycker till och med jag ;-)

Nu på förmiddagen har jag gått två spår (det första på drygt 100 m och det andra på knappt 100 m) med Király. Spåren gick i medvind (fast så mycket vind var det inte) det första relativt rakt och det andra med några böjar här och där, liggtid ca 1 timme, en pinne i slutet och med löv och ”pinnar” som underlag.

Medan jag väntade på spåren körde jag ett miniuppletande i trädgården med Impe. ”Klappade” en ruta på dygt 1 x 1 m och lade dit tre pyttesmå läderbiter. Han var jätteduktig, dom två första tog han ganska snabbt men sedan tappade han lite fokus så då tog vi en micropaus och provade sedan från ett annat håll och då var han på hugget igen :heart:

På första spåret prövade jag en annan variant på selning men det visade sig att Király var för liten för den, blev mest trassel…. Spårandet gick bra i början men tappade lite på ett ställe där det var risigt men avslutade fint. Andra spåret gick också bra fram till en stock-övergång där han tappade och sedan tavlade jag bort mig men Király löste slutet jättefint trots att jag gått över mitt eget spår (gick en bit där när jag rekade). Király kollade bara några decimeter innan han valde att följa spåret till slutpinnen :heart:
Så trots lite strul här och där så är jag i det stora hela nöjd med dagens övning :yes:

Nu är det lunch sedan frissan och efter det jobb – ha en härlig dag alla ni där ute :-))

13 reaktioner till “Spårövningar”

 1. Nöt på med spårandet, kanske dags att lägga lite längre spår? En del har längre startsträcka och spårar bättre ju längre de spårar. Räknar med att få se en bild av friss-besöket. Kan vi få det?

  Kram

  1. Ja jag tänkte variera med antingen fler på ca 100 m efter varandra med bara en förflyttning i mellan eller ett längre för att få upp spårorken.

   Nja, kanske ;-) ”Proffsfotografen” kommer i helgen så då kanske till och med jag fastnar på bild….

   kram

 2. Bra jobbat! Härligt att du testade förledningsspår av dig själv så pass nära själva utgången av spåret, hihi.
  Lyllos dig som kan använda dagarna till kul grejer :-) Misstänker vad ”en annan variant av selning” är för någe… Få prata mer om d i morgon :-D
  Kramar U+U

  1. Hade kanske inte tänkt mig det men då jag visste exakt var jag gått så valde jag det i stället för att få ett väldigt kort spår.
   Helt rätt – vi pratar om det i morgon :yes:
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.