web analytics

Spår och uppletande

Helgen har inte blivit som jag tänkt och hoppats då Jerker var så snäll och vänlig och delade med sig av sin förkylning i torsdags :-( Det började lite smått och har sedan inte riktigt vetat vart den ska ta vägen förrän i går kväll då den började utvecklas och i morse hade den brutit ut :doctor:

Ja, ja i går var jag ändå med till SBK Smålandsdistriktets tl/ts-konferens. Det var första gången jag var med och förmiddagen var bra men sen blev det lite tunt då det byggde på att vi som var där skulle ha frågor… Skönt i och för sig att komma hem i hyfsad tid och kunna hämta hem hundarna. Ja nu fick Király och Impe vara kvar lite extra hos mamma då vi ändå skulle dit på middag – snällt att både passa hundar och sen bjuda på mat :heart:
Tack även till S och T som hade Hojt för första gången, det hade gått så bra både där och hos mamma :yes:

Idag har jag mest känt för att ligga i soffan och kurera mig men då hundarna inte fått göra något på några dagar stoppade jag i mig lite tabletter och åkte till Flygts parkering och körde ett uppletande med Király och ett spår med Hojt. Enklare saker än lydnad att träna på när man är sjuk tycker jag…

Lade först ut Hojts spår och vallade sedan en korridor på ca 8 m x 50 m i motvid där jag lade ut tre saker. Normalt försöker man ju träna uppletandet i sidvind eller medvind men då jag har lite problem med Királys motivation att gå ut så ska jag prova motvind ett tag så han får lite hjälp av vinden.

20130210_141019

Idag var det inte så mycket vind men han jobbade faktiskt riktigt, riktigt bra och sprang ut tre av fyra gånger och letade bra och hittade sina tre saker. Han kändes pigg och glad och jag är jättenöjd med honom :inlove:

Hojts spår var på parkeringen där det i går hade kommit ett tunt. tunt lager snö och var på ca 150 m med en pinne på slutet. Hade jag innan jag åkte friskat upp minnet helt med vad jag skulle göra hade jag lagt ett ännu snällare spår …. jag skulle ju ta hänsyn till vad han gjort och vad han inte har gjort i spårandet innan  :blush:  Han har aldrig spårat på asfalt med ett tunt snötäcke på förrut så i början fattade han ingenting ?:-) Efter en stund när jag hade kommit på att jag nog gjort det lite väl svårt så valde jag att släppa på efter första vinkeln där det var sidvind och jag hade lite godis i spåret. När han fick första godisbiten verkade det som det gick upp för honom att det var spår det handlade om och sen spårade han riktigt, riktigt fint!!

20130210_142805

Nu skulle jag ju inte ha lagt vinklar heller…. och första vinkeln efter det han fäst på spåret hade han svårt med men de två nästkommande tog han bra och pinnen på slutet stannade han bra vid och jag berömde mycket och han kom tillslut glatt med den till mig, mycket nöjd även med honom :inlove:

Nu blir det soffan resten av dagen och hoppas att förkylningen försvinner fortare än den kom…

14 reaktioner till “Spår och uppletande”

 1. Om jag fattat din text rätt så kunde han! Trots att han inte fattade riktigt i början så kunde han sen! :yes: Jag tror inte du ska vara så rädd att testa nya, svårare grejer med Hojt. Det är det han lär sig på. Bara du blandar med lättare övningar så det inte blir svårt jämt ;)

  För min del hade jag hellre tränat lydnad än att valla uppletanderuta med en förkylning :eek:

  1. Ja variation är ju ett bra ord att ha med sig när man tränar ;-)
   Och jo han var riktigt duktig på slutet och när jag provade igen dagen efter fattade han att det var spåra han skulle gör :heart:

   Nja när det gäller lydnad behöver jag vara mer skärpt och fokuserad och det fungerade inte i förkylnings-”luddhjärnan”….

 2. Kul att uppiset funkade så bra i medvind! Då har du ju hittat något att bygga motivationen vidare på :)
  Intressant att Hojt inte hade en aning om vad det handlade om först… Får instruktören att tänka till lite vill jag mena… Spännande om du hade orkat köra ett i morgon eller tisdag på samma plats. Bra jobbat med pinnen :)
  Sedan är det ju också en intressant fundering det du skriver om varför du valde spår och uppis istället för lydnad;)
  Krya på dig Kram

  1. Ja nu får du fundera ordentligt ;-)
   Skulle säkert orka men det lär ju vara fullt med bilar där i morgon då det är vanlig vardag….

   Ha, ha ja visst är det ;-) ;-)
   kram

 3. Vitlök och B-vitamin håller alla onda andar borta ;-) Ibland kan de små busarna gott ha lite tråkigt så de uppskattar det roliga.

  Kram

 4. Kul att träningen gick så bra:) Kenszo älskar upplet, men inte i nysnö, för då får han snö i näsan och det gillar han inte;))

  Krya på dig :) Du får laga nån riktigt smarrig vitlöksmiddag ikväll :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.