web analytics

På G… eller…

20130205_145615

Jag och Hojt är verkligen på G när det gäller spårandet men ligger betydligt efter när det gäller lydnaden… Medan Király och jag verkar vara på G i lydnaden medan vi är klart sämre framme i spårandet…

Nu beror inte Hojts uteblivna lydnad på honom utan på att jag varit dålig på att träna men förhoppningsvis ska vi råda bot på det nu med hjälp av ”kursen” :yes: Insåg i går när Jerker filmade oss i ett pass ff att JAG har stora problem med både kroppshållning, gående och belöningsplasering – inte konstigt att det inte blir bra… Tur jag ska ha två som tittar på mig framöver som kan ”påpeka” det hela tiden ;-)

Kiraly och jag hade däremot ett riktigt bra lydnadspass i ridhuset i måndags kväll. Värmde upp betydligt bättre den här gången innan jag kedjade lf – läggande under gång – inkallning – apportering med bara tävlingsmässig belöning. Det gick överlag bra och med riktigt bra känsla även om inte alla momenten gick bra. Han tjyvade på uppsittet efter läggandet, satte sig inte efter ingång på inkallningen även om farten var superbra och tjyvade på apporteringen men gjorde den snyggt och där var även ingången bra. Med andra ord en hel del att träna på, vilket vi också gjorde efter den genomköraren, både på det som gick mindre bra och på tvåans fjärr.
Det roligaste med kvällens träning var att Kiraly hade motivationen att träna hela tiden vilket kändes riktigt roligt :rotfl:

Måste även dela med mig av en av Jerkers ”specialiteter” när det gäller matlagning:

Fläskytterfilé i skivor hastigt brynta i stekpannan. Ta upp dom och gör en sås i stekpannan av grädde, i det här fallet iMAT havregrädde, soltorkade tomater i olja skurna i bitar, salt, peppar, basilika och ha i lite grönskasbuljong. Lägg sedan i köttet och låt puttra tillsammans tills det känns klart. Servera med önskat tillbehör, i det här fallet broccoli – verkligen supergott!!!

jerker_special

9 reaktioner till “På G… eller…”

 1. Hållningen är jätte svår Evas tips är ju helt perfekt när jag höll på med hästar fick jag rida med en kvast bakom ryggen det är grejjer det ;)

 2. Det är väl konstigt att det alltid är man själv som har de största problemen och inte hundarna! :laugh:

  Härligt att K är på G! :yes:

 3. Jag har ett tips ( om jag inte tipsat dig förr) om man har problem med hållningen, som jag brukar tjata om och många har hört det förr :
  KIRURGTEJP :yes:

  Dra tre fyra remsor över varandra längs med ryggen, i den position DU VILL HA ! Så fort du börjar vrida upp mot din hund, börjar det strama i tejpen och du blir påmind om att räta upp dig igen! Går även att sätta en bit på hö sida av halsen om man har den fula ovanan ( som jag haar problem med ) att tjuvkika på hunden under läggande under gång mm mm Funkar det inte att ändra ditt beteende så lovar jag att du har i alla fall roat dina träningskamrater ;)

  1. Smart :yes:
   Tack – den idén ska jag prova, och ja jag lär roa mina träningskamrater men det bjuder jag på 8-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.