web analytics

Flockliv?!

130518_kiraly

Det här med flockliv är inte enkelt – varken för djur eller oss mäniskor…..

Själv är jag definitivt ingen flockmänniska utan trivs allra bäst tillsammans med ett fåtal personer som i umgänget både kan ge och ta. Att jag sedan kan betraktas som lite konstig av personer som gärna umgås med många både till vardags och fest gör mig inte så mycket. Dom är nöjda med sina liv och jag är nöjd med mitt :-))

Vad som däremot blir mer problematiskt är när ens hundflock inte fungerar tillsammans. Visst är det så att hundar är ett flockdjur men alla individer passar inte, och vill inte heller leva i flock med andra hundar utan tycker att de tvåbenta är deras flock. Det har visat sig att Király väldigt mycket är en sådan individ och nu har det skurit sig ordentligt i hundflocken – så pass att Impe fick åka till sjukan och sy ganska många stygn :-((

Vi har diskuterat fram och tillbaka och kommit fram till att det enda rätta är att placera om Király. Han trivs inte alls med de andra hundarna utan vill helst vara själv med oss tvåbenta och Impe är rädd för honom. Mycket svårt beslut och jag är otroligt ledsen men känner att det här är den absolut bästa lösningen för oss alla. Det kommer inte att bli lätt att hitta ett bra hem till Király där han kan få vara ensamhund men där det ändå finns hundvana och kanske till och med att han har sådan tur att han får träna agility som är det han älskar mest av allt. Jag har ju kommit igång med agilityträningen först i år så han är långt ifrån fullärd och då jag dessutom är en novis i sammanhanget så går det lite sakta men jag tror han har potential att bli riktigt bra. Han har ju dessutom fina agilitygener att brås på både från mamma och pappa ;-)

 

18 reaktioner till “Flockliv?!”

 1. Tungt beslut men nödvändigt. Ibland blir det väldigt spänt mellan kastrerade och okastrerade hanhundar och det är väldigt svårt att komma tillrätta med. Han är ju så pass ung att en omplacering inte ska bli något problem. Hoppas ni hittar ett bra hem till honom.

 2. Så tråkigt att flocken inte fungerar :-( Inte lätt att behöva ta ett sådant beslut men kloktatt se till hundarnas bästa!Styrkekramar :rose:

 3. Nej men vad tråkigt Cissi :-((
  Jag förstår dock ert beslut. Alla hundar passar inte med alla människor, eller med alla hundar. Det viktigaste är att både han och ni andra mår bra och är det inte så så är det bästa att någon får flytta.

  Hoppas att Impe kryar på sig :heart:

 4. USCH!!!!! Så ledsen jag blir när jag läser detta. Jag förstår alltför väl vilken sorg detta beslut för med sig, men håller ändå med om att det är det bästa för alla parter.

  Jag hoppas VERKLIGEN att ni hittar ett bra hem till Király och att ni får en harmonisk flock när det hela väl ”är över” och ni kan komma in i en vardag där flocken fungerar.

  Många, många kramar. Ring om du vill prata. :heart:

  Kram

 5. Tufft och jobbigt! Det är bara ni som vet hur det är i vardagen och bara ni som måste ta ett beslut om hur ni vill ha det! Självklart är ni båda så pass erfarna och kompetenta att detta är det bästa!
  En hund lever i nuet och Kungen kommer så småningom få en ny agilityfamilj vilket han kommer stormtrivas med!
  Det jobbigaste är känslorna för er som kommer finnas med varje dag framöver. Hur som helst så är det bara ni som faktiskt vet och bara ert beslut som gäller och mitt stöd har ni oavsett, sålänge alla kommer att må bra <3

 6. Så tråkigt, men alla fungerar inte ihop även om de vuxit upp ihop. Det är bara att inse. Hoppas han hittar hem till någon agilityfrälst som vill ta vara på hans potential.

 7. Helt rätt beslut även om jag förstår att det är svårt är det ohållbart att ha det så hoppas att det dyker upp ett bra hem till Kungen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.