web analytics

Smaskigt

Det är inte alltid lätt att hålla sig till ren LCHF-mat nu för tiden men när vi gör det är det verkligen supersmaskigt :yes:

Förra helgen gjorde Jerker en laxplanka med blomkålsmos och grönmögelsås:

laxplanka

I moset använder vi naturell laktosfri färskost och i såsen blir det iMat-havregrädde som fungerar jättebra i mat.

Nu ska vi försöka med en ny ordning när det gäller vårt ätande då det har blivit alldeles för mycket kolhydrater ett tag. Veckomeny och veckohandling av det mesta och sen försöka att helt undvika socker och ”köpebröd”. Fick tips från Sara i går att köpa oliver att ha hemma och äta när sötsuget blir för stort – det blev en stor burk inhandlad i dag ;-)

Idag åt vi zucchiniplättar! Dom var jättegod och man kan variera både kryddningen och tillbören, idag var vi lat så det blev bara stekt bacon till men det fungerade bra som vanlig vardagsmiddag:

zhucciniplattar

4 portioner
2 ägg
1 dl vispgrädde (iMat havregrädde i vårt fall)
2 tsk husk
500 g zucchini
1 vitlöksklyfta (kan varieras med andra kryddor)
75 g vällagrad ost (vi tog cheddar)
salt, pappar och smör (laktosfri) till stekningen

Vispa äggen och blanda ner grädden och husk. Riv zuchinin grovt och lägg i ett durkslag. Salta lätt och låt stå ca 10 min. Krama sedan ur vätskan och lägg zucchinin i äggsmeten. Pressa i vitlöken, tillsätt riven ost, blanda runt och smaka av med salt och peppar. Stek i rikligt med smör så att de blir gyllenbruna och knapriga!!

 

10 reaktioner till “Smaskigt”

  1. Mat är gott, framförallt grönsaker. Men vad är husk? Om ni får äta nötter är det också ett bra alternativ till sötsaker, brukar köpa olika sorter (naturella, inget salt eller annat på) blandar i en stor burk med lite russin.
    Kram

    1. Husk är krossade physallisfrön – det vanligaste fabrikatet heter Fiberhusk men det billigaste (som fungerar precis lika bra) heter Psyllium.

      Jo nötter blir det en del av här också :-))

      kram

Lämna ett svar till Sara Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.