web analytics

Smart lösning!

 

bild 4

Att ha tre hundar vara av en sprallig liten valp gör en del koppelpromenader till ett äventyr ;-) Men det har blivit så mycket enklare sedan jag skaffade Trixie hands-free – midjebälte med koppel , nu har jag en hand ledig att trassla ut henne ur det hon lyckas trassla in sig i :inlove:
Och tack vara exanderdelen är det bekvämt både för mig och Hojt när vi använder den!

Men självklart är det skönast när hundarna kan gå lösa men så här års gäller det att vara försiktig och då två av våra inte är viltrena så får dom oftast sitta fast.

Idag var jag upp en sväng till klubben och tränade med Hojt och Luna. Klubbens nya plan är verkligen inte rolig att vara på en sån här solig och varm dag men en stund fungerade. Framför allt då jag bara körde sak-moment för då kunde vi vara bredvid stugan där det i alla fall fanns lite skugga.
Luna fick leta olika saker i olika material i det långa gräset och hon var riktigt duktig, både på att hitta och att komma till mig med dom – i alla fall nästan ;-) Den roligaste saken var ett hårt glasögonfodral medan träpinnen kom längst ner… Får nog ta och köra rent pinnlet med henne också så hon börjar uppskatta dom lika mycket…

Med Hojt körde jag apportering, en övning som jag fick tips om när jag var på Tingsryds BK och lyssnade på Inki och Roland Sjösten. Han svarade riktigt bra på den så när jag avslutade med en riktig apportering var det ett ovanligt bra gripande och en helt ok fart in till mig! Roligt, så bara att köra på så får vi se om vi även kan få till samma fart in som han har ut till apporten. Sen fick Impe komma in en stund också, men även han föredrog snabbt skuggan:

140522

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.