web analytics

Oj så länge sen

det var jag uppdaterade   :shock:

Det har hänt massor både på jobbfronten, hemmafronten och hundfronten!

Vår, sommar och höst är ju min mest aktiva tid på jobbet så speciellt långa semestrar blir det inte. Men vi var i väg till Hälleberga B&B några dagar. Åt gått, hade trevligt och tränade hund :yes:

Det blev mest spår och lilla Hojt går från klarhet till klarhet – återgångar börjar fungera riktigt bra och ett litet ’bus’ runt en stubbe brydde han sig inte alls om :heart: Så nu är det hög tid att börja träna pinnar och markering av dom innan spårandet blir ’för’ roligt ;-)

Med Király letar vi motivation och provade den här gången parallellspår. Första försöket var sådär då han tyckte det var jobbigt men slutet blev bra. Andra gången såg man en klar skillnad och han var väldigt mån om sitt spår och gick sakta men väldigt noga – himla roligt att se honom :inlove: Nu fortsätter vi att variera oss så får vi se om vi får till bättre motivation så småningom!

När det gäller Impe är det bara att inse att störningar som hallon och blåbär inte får förekomma ;-) men tar man bort all chans till självbelöning så går han himla fint :yes:

I början på förra veckan var Helén och Classe här på lite hundträning, matätande och trevligt umgänge. Dessutom lånade dom med sig vår husvagn då dom ska på kennelläger en vecka – ha det så roligt :yes:
Då Helén både är road av och himla duktig på att fotografera bad jag henne försöka göra mig en ny header till bloggen/hemsidan. Och ja ni ser ju det superfina resultatet här ovanför :clap: STORT TACK vännen :hugright:

I torsdags åkte jag till Sara för att åka med henne till European Open i agility. Det var ett jättearrangemang i Kristianstad med hundar och folk från 28 olika länder. Klassas visst som inofficiella VM i agility, inofficiellt för att då får även blandraser vara med.
Det var jätteroligt att se så många duktiga ekipage och i söndagens sista ag-lag-lopp visade Sara och pappa Stimm att de definitivt har där att göra, eller vad sägs om plats 44 av över tre hundra starter :rotfl: SUPERTGRATTIS!!!

Direkt från detta arrangemang åkte jag till Tingsryd och deras kvällstävling i lydnad. Jerker var där som tävlingsledare i 2:an, 3:an och elit och jag skulle göra Királys och mitt andra försök att ta oss igenom en lydnadsklass 1 tävling…. Första försöket i våras slutade ju redan efter linförigheten men sedan dess har vi verkligen jobbat på vår attityd. Både hans och min och våran gemensamma.

Eftersom tävlingssituationen är som den är så får vi ju inte till momenten riktigt (mycket mer träning behövs men det vet jag ju om) så poängen blev kanske inte dom allra bästa men 162,5 räcker till ett förstapris och det är ju huvudsaken! Att vi sen kom på delad första plats var ju bara grädde på moset :yes:
MEN det allra, allra roligaste var att när vi sprang av planen var vi glada både jag och Király och jag var jättenöjd med hur vi hållt ihop attitydsmässigt men trodde inte riktigt att poängen skulle räcka. Fast det gjorde inte så mycket just då eftersom jag var så himla glad och nöjd med hur det känts och hur lite nervös jag faktiskt varit innan. När vi sen fick besked om poängen började jag nästan gråta – så kanonskönt att vi klarade det och nu kan fokusera på appellen och tvåan :rotfl:

Det finns många människor som är delaktiga i denna seger, främst Sara, Ulrika och Jerker – utan er skulle vi inte vara där vi är i dag, jag och finaste Kungen :heart: tack :heart:
Att det sen blev just i Tingsryd vi klarade det beror på människorna där och hur dom ställt upp för oss i vår träning inför denna tävling. Ja det finna många andra också så stort tack till er alla :highfive:

 

12 reaktioner till “Oj så länge sen”

 1. Detta inlägg var verklign roligt att läsa. Inte bara för att det verkade så positivt med känslan och poängen på rätt sida om marginalen på tävlingen (GRATTIS IGEN), utan också för rapporten om den positiva spårträningen. Keep up the good work. Träning ger färdighet, och skam den som ger sig (säger envisast i världen).
  Jag läser också mellan raderna att det går bättre och bättre på jobbfronten också – SUPERROLIGT!!
  Kram från Erica (som saknar dig och der fram emot att tiden ska passa för både min och din del att ha ett lååångt telefonsamtal snart)
  Krama om Jerker och matvraket Impe också. De får väl börja spåra på asfalt – där växer det inga bär …

 2. Åh va glad jag blev när jag först läste om hur bra det gått på tävlingen:) Stort grattis igen :)

 3. Jag är så glad för er skull, att du fått ett kvitto på att allt jobb du lagt ner har givit resultat. Önskar er fortsatt framgång!

 4. Jättegrattis! Jag kan bara hålla med, känslan och attityden både hos en själv och hunden är nog så viktig, ibland kan poängen kvitta bara känslan är den rätta. Det är inte alltid poängen talar om att hunden trots dåliga poäng haft en bra attityd.
  Kram

  1. Tack :heart:
   Så är det ju och med en bra attityd kan man komma vidare och träna på de moment som behövs – tvärt om är betydligt svårare.

   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.