web analytics

Nya utmaningar

Tiden bara rusar iväg och jag har tänkt blogga många gånger men inte kommit till skott förrän nu.
Juni började med att Era och jag var på lydnadskurs och fick med oss massa inspiration hem för vidare träning. Så just lydnad har det blivit en del tränat under juni, om än i korta pass.

Vilket även har smittat över en del på Luna så även hon och jag har tränat en del lydnad under senaste veckorna. Känns som vi kommer att kunnat ta oss ut i startklass så småningom även om det inte blir förrän inomhussäsongen drar igång. Att starta Luna i lydnad utomhus så här års med alla flygfän att inte till att tänka på.

Vi har även varit iväg på årets första whippetracetävling och Raya (som var den enda av våra som fick starta) kom fyra i c-finalen. Två dagar senare började hon löpa viket inte kunde ha varit mer tajmat, så nu är sommarens löp avklarat och vi kan lungt anmäla till kommande lc-tävlingar.

Det har blivit perioder med påtvingad vila också då min rygg har spökat lite och då är det skönt med hundar som accepterar att sova bort en dag:

Juni är även den månad då våra fina pinoner blommar, jag bara älskar dessa vackra blommor. Det har varit fint väder till stor del så vi har kunnat njuta ordentligt av trädgården och det som blommar där.

Midsommar tillbringade vi hemma i år och mamma var här på middag.

Jag fick världens bästa present av henne, ett porträtt på min älsade morfar som betydde så otroligt mycket för mig under min uppväxt.

Jag har dessutom fått för mig att testa sök med Era så snälla Jerker har ställt upp på att gömma sig i skogen för några hittaövningar.

Era och jag ska på ett fyradagars sök-läger i slutet på juli så då får vi se vad vi egentligen tycker om det. Sen finns det, vad jag vet, ingen sökgrupp i närheten av där vi bor så vi får väl se hur vi kan lösa det framöver, om vi nu fastnar för söket ;-)

8 reaktioner till “Nya utmaningar”

 1. Ja, det där med att hitta en sökgrupp är inte lätt. Hittar man en bra så är det fantastiskt rolig träning, annars blir det bara krångligt. Det är mycket som ska stämma, men om man får till det är det det i särklass roligaste man kan syssla med inom Brukset, tycker jag. Det ska bli spännande att höra vad du tycker om det.
  Roligt att lydnaden går bra, och skoj att du planerar en start med Luna också.
  Sen är det ju mindre skoj att läsa om din rygg. Hoppas verkligen att du kan få bli av med alla krämpor och få må bra. Det är du värd.
  Kram

  1. Ja vi får väl se vad jag tycker, jag älskar ju spåret men ska ge söket en chans tänkte jag.
   Tack :heart:
   kram

 2. Oh! Sök som är så roligt! Jag tränade sök i flera år med Herr Pudel. Inte för tävling utan för att stärka hans klena mod och det var verkligen SÅ bra. Och kul. Ska bli spännande att höra vad ni tycker om det.

  1. Ja vi får väl se om jag kommer att fastna för det, Era kommer säkert att älska det (:yes:)
   Problemt kommer att bli om jag vill sattsa på det då det i så fall gäller att hitta en bra grupp som vill sattsa och har samma inställning som jag ;-)

 3. Jättefina bilder på alla vovvarna! Den sista på Jerker och Era är bara så härlig ? Hoppas lägret blir lyckat! ❤️

  1. Tack :heart:
   Ja om inte annat får jag väl se till att det blir lyckat på något sätt (:blum:)

 4. Kul att ni gått kurs & är taggade på lydnaden ? Skulle också vilja köra sök men att hitta en grupp med likasinnade är inte så lätt men så roligt att köra ? Ha en fin fortsättning på helgen! ???

  1. Jag vet ju inte riktigt vad jag kommer att tycka om söket ännu men som du säger det är viktigt att hitta likasinnade att träna med (:yes:)
   Ha det jättebra själv :heart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.