web analytics

Ljudfundering och film

Det är länge sedan jag var förkyld sist så det är väldigt typiskt att det kommer just nu när jag har flera roliga saker på gång. Vi får väl se vilka jag orkar med……

Innan förkylningen bröt ut i förrgår kväll så hade jag ett ordentligt träningspass med både Király och Elton. Var och en på sin nivå och efter sina förutsättningar, vilket är svårt tycker jag, att ställa om träningssätt från ena minuten till den andra alltså. Men jag tränar på jag med för att få mig att göra ”rätt” :-P

En intressant skillnad är deras ljudnivå. Är jag inte glad och positiv men superlugn, sansad och fokuserad med Elton får jag ljud och skall direkt. Han är extremt känslig med att han behöver förstå vad det är han ska göra, shapa är inte hans melodi. Med Király spelar det inte så stor roll han försöker bara lite mer eller nått annat om han inte förstår mig. Dessutom är han alltid helt tyst när vi tränar.
Elton talar alltid om hur orättvist det är att Király får träna medan Király nästan alltid är tyst och väntar på sin tur. I alla fall här hemma är Király tyst, tror det blir lite skillnad när vi kommer ut bland andra vilket vi absolut måste göra mer…… :-/

En fördel med Elton är att man verkligen lär sig mycket om hur olika man måste tänka med olika hundar för att få samma resultat. Men trots sin olikhet är båda väldigt glada när vi tränar och viftar ofta på svansen vilket jag tycker är så roligt :inlove: . Vitsen är ju att även de ska tycka det är skoj att träna inte bara jag.

Sen vill jag skicka ett stort TACK till er som, när jag skriver om vår träning, även kommer med konstruktiv kritik. Klart det är roligt att få positiv feedback, det behöver man definitivt också få, men jag uppskattar även er som kommer med frågor som får mig att tänka till i min träning :yes:

Bjuder på en film över min och Eltons träning häromdagen och med tanke på mitt resonemang här ovan förstår ni säkert varför det är musik på filmen ;-) :

7 reaktioner till “Ljudfundering och film”

 1. Ja det viktigaste är ju att ha kul ju!
  jag märker på Kiwi oxå hur viktigt det är med henne hur JAG är, inte alls lika viktigt med Zazza. och jag får höra oxå om hon inte fattar, hon blir nästan sur på mej :D Inte alltid lätt!!

  ha en trevlig helg.. hoppas förkylningen ger sej!
  kram

 2. Som du vet är jag ofta här och läser, och lika ofta har jag åsikter …
  Jag tycker precis som du att det är bra med konstruktiv kritik. Jag tar hellre ifrågasättande kommentarer är bara medhåll. Det är inte lika ”enkelt” att ta emot, men icke desto mindre betydligt mer givande.
  Musiken har både för- och nackdelar.
  Fördelen är att ”slippa” höra ljudet från Elton.
  Nackdelen är att man inte hör när klick och/eller belöning kommer.
  Kram

  1. Och du vet hur uppskattad din ”kritik” är :inlove: även om vi inte alltid är överens får vi alltid bra diskussioner :yes:
   Jag vet att det tyvärr blir svårare då så nästa gång ska jag filma när Jerker är hemma – lättar då ;)
   kram

 3. Ja vilken tur att både hundarna och vi är olika Bettan :)) För mig känns det utvecklande att både ge och ta ”ris” – det får en att tänka och försöka komma på lösningar, vilket är roligt tycker jag!
  tack – kram

  Fast jag började tidigt att klicka in Elton även om jag inte var lika konsekvent på den tiden :-/
  Ja tycker det är roligt att skriva och få kommentarer och kan jag sedan inspirera någon är det extra roligt! Ser fram emot att få läsa mer om din och Lydias träning :))

 4. Jag vet hur det är med oljud under träningen. För mig har det varit svårt att använda shejping på Totti, eftersom han så fort blir frustrerad och börjar skälla. Med Lydia går det bättre, kanske tack vare att hon fått börja så tidigt.
  Det är väldigt kul att läsa om din träning, kul för oss andra att du orkar skriva så flitigt och utförligt, och lägga in filmer. Det är både givande och inspirerande. Jag ska försöka skärpa mig och skriva lite mer om Lydias träning, men tyvärr blir det ju alltför sporadiskt. Ska skärpa mig, jag lovar.

 5. Tur att våra 4-benta vänner är olika så vi lär oss nåt ;-)
  Gör inget om det är musik på filmen för jag gillar verkligen den låten :-)
  Om man ska komma nån vart med sin hundträning måste man ju kunna ge och ta både ”ris o ros”, för många är det svårt att höra att det inte alltid är så bra som man tror att det är. Och för en del är det svårt att tala om när något ser riktigt bra ut.
  Kram o krya på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.