web analytics

Ljuvlig höstdag!

Vilken härligt vacker höstdag det varit i dag!

Jerker började med att byta däck på bilen sedan gav vi oss iväg hela familjen.
Lade två spår, ett till varje fyrbening, och medan dom låg till sig gick vi en skön skogspromenad.

Elton och Jerker började och dom hade fått ett i öppen skogsterräng. Cirka 300 meter, tre pinnar och ett slut. Gick helt ok även om Elton gick över en pinne. Tror att dom ska dra ner tempot ännu mer så båda hinner med att fokusera ordentligt.

Királys spår lade jag i kanten på ett gärde (visade sig vara nygödslat men jag chansade på att det skulle gå – tänkte att jag avbryter dirket annars) och det blev ca: 50 m med en pinne på mitten, en böj och en slutpinne. Det fick ligga ungefär 50 min, det var sol och runt noll grader.
Han var VÄLDIGT intresserad av ”skiten” på vägen till spåret så jag tänkte att det här kommer nog inte att gå men bestämde mig för att strunta i den känslan och göra precis som vanligt. Selade på (nya, billiga, selen inhandlad på utställningen i Växjö i går) och lyfte upp honom och bar fram honom till starten som vanligt. Satte ner honom och han vädrade in spåret redan innan jag satt ner honom och han gick iväg snyggt med låg nos direkt!!
Efter sådär 10 meter var det en skit-bit som lockade men jag petade bara på honom och sedan spårade han fint fram till första pinnen som han markerade. Massa beröm och sedan koncentration och på spåret igen. Han gick klockrent genom böjen och fram till slutet utan att överhuvudtaget bry sig om ”skiten”! Beröm så klart! När jag sedan selat av och vi lekt en stund kunde han inte låta bli skiten längre men då tog jag bara med honom därifrån.
Känns som om han har fattat vad det här med spår går ut på – så himla roligt! Vi får väl se om det är så eller om det kommer bakslag – det brukar ju göra det i inlärningen och han är ju bara 4 månader. 

Vi hade kameran med och det var riktigt kul att få se hur han ser ut även från sidan.
Men först kommer här några kort på Jerker och Eltons spårande:


Belöning vid första hittade pinnen :)

Låg nos även på Elton nu för tiden!

Kokt älgkött som belöning – ger härlig fokusering!!

Å så kommer då bilderna på Király – vi har lite udda startprocedur ;)

Men nosen ner direkt han ”landar”:

Han blev SÅ glad när han hittade pinnen och insåg att han skulle få älgkött:

Lika låg nos hela spåret!!

Så var det slutpinnen och dags för mer älg ;)

Sen lite kampande såklart:

14 reaktioner till “Ljuvlig höstdag!”

 1. Ni ser ut att ha haft en toppendag när man tittar på bilderna..härligt :yes:
  fina bilder på duktiga killar :)
  Ha en skön vecka..kram

 2. Cissi jag kör mest personspår med Figo och Lucaz får åka med på det med nu . Men visst kör jag ett och annat blodspår men mest med Lucaz då som gillar detta. Men först vill jag ha att människospår blir kul för Figo. Men även han ska få lite mer blod och klöv sedan. Lucaz är ju uppflyttad till lägre i brukset och sedan kom skotten du vet.. En appell ska vi försöka oss på med Figo med,,så får vi se sedan om skotten klaras av ;)

 3. Erica: Tack hoppas du har rätt :))

  Bettan: Bra sagt; att fler får äran att hjälpa till! Tänker man så kanske man verkligen kan få fler att göra saker i föreningar!
  kram

  Sara: Ja det tog några gånger men nu så :yes:

  Maria,Z&K: Ja tänk att jag inte tog bort mig själv på alla bilderna ;)
  Kan bero på att alla är snett bakifrån eller från sidan :-P
  kram

  Maria: Jodå tävling ska vi nog ta oss till vad det lider ;) Men han måste ju fylla 1 först så lydnaden ska vi nog hinna med också – hoppas jag!
  Fast du kör väl blodspår med dina och där vet jag inte när man får börja tävla?
  Och ja SUPERROLIGT har vi under tiden :))

  B-M: Ja :inlove:

 4. Det där ser toppen ut.. Men visst är det som du säger .. Det blir bakslag och går upp och ner i inlärningen.. Men tur är nog det för annars så fanns det ju ingen anledning till träning. Då kunde man ju köra en tävling nästan direkt.. Ja om lydnaden är klar då hahah. Vilket tar sin lilla tid det med och inte görs på en kaffekvart. Själv skyndar jag långsamt och har kul på vägen.. Vem vet om man ens kommer tävla? :struggle:
  Huvudsaken är ju att ma har en trevlig stund tillsammans och att man uträttar något som binder en starkare till sin hund vilket spårningen gör tycker jag.

 5. Ni ser ut att ha haft en riktig toppen dag i skogen.
  Båda killarna spårar ju så himla fint och Király verkar ha förstått vad det hela går ut på nu roligt :D

 6. Han verkar ha en härlig attityd den lille. Bara att gratulera :yes: Tror ni av bildera att döma har haft det lite kallare än oss. Bara det funkar så kan man ha vilken metod man vill i starten ;-)
  Som en kommentar till förra inlägget (för hör duggar de tätt minsann) Man får va ”egoist”, oftast lägger man ner väldigt mycket tid för att få en verksamhet att fungera för övriga medlemmar och den egna hunden blir emellanåt åsidosatt för att man inte hinner. Så tacka du nej med gott samvete och låt nån annan få äran att hjälpa till.
  Kram

 7. Ni verkar ha haft en superhärlig dag. Helt rätt att ta vara på dagar av detta slag och engagera sig i det hjärtat klappar för mest.
  Fina bilder också. Det ser ju RIKTIGT härligt ut!
  Jag tror inte att du behöver vara rädd för några allvarliga bakslag, han verkar ju ha fattat vad det går ut på. Föredrar man spår framför skit har man HELT klart spårintresse.
  Tror också på att lägre fart för Elton och Jerker kan vara en bra strategi.
  Lycka till i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.