web analytics

Bestämt mig!

Har varit inne på detta ämne tidigare men nu får jag nog ta och göra slag i saken och ta en paus i mitt engagemang i olika klubbar. Bara att inse att jag inte har likadana värderingar som många andra verkar ha.

När det gäller rasklubbar så är dom ju mest inriktade på uppfödare och på hur rasen ska bevaras/utvecklas i ”rätt” riktning. Problemet är att jag inte är uppfödare utan bara vanlig valpköpare och som en sådan får man ta konsekvenserna av uppfödarnas/rasklubbens arbete. Och då jag har så svårt att förstå dom som anser att våra hundars hälsa INTE kommer på första plats i det som behövs tas hänsyn till så är det bara att tacka för mig.

För övrigt börjar delar av hundvärlden genomsyras av sådan egoism och nonchalans att jag inte längre känner för att vara en del av den. Definitivt är inte alla ”nonchalanta egoister”, det finns många underbart trevliga människor inom hunderiet också, men när det börjar sippra in både här och där tackar jag för mig. Tyvärr är det väl bara en spegelbild av hur vårt samhälle ser ut idag – attityden ”säga en sak och göra något annat” breder ut sig …..

Fördelen med att göra en paus är att jag kan ägna min tid åt mitt företag, min goa lilla hund Király, min ”stora” hund Elton, världens bästa man, släkt och vänner utan att en massa onödig energi går ”åt fel håll”.
Nu finns det säkert dom som tycker att ”ja men nu är ju du egoist och tänker bara på dig själv, hur ska klubbar fungera utan funktionärer”. Ja det kanske man ska ta och fundera över lite – funktionärer behövs och det är inte många procent av medlemmarna som ställer upp. Varför?

Ja jag vet inte, men jag vet att jag har jobbat idéellt i olika klubbar i snart 20 år så jag tycker att jag med gott samvete kan ta en paus.

Så nu ger vi oss, Jerker och jag, ut och spårar med våra hundar i stället – ha en härlig söndag alla där ute, för det ska vi ha!!

Avslutar med en bild på världens ”coolaste Kung”:

13 reaktioner till “Bestämt mig!”

 1. Känner mig oxå rätt mätt på föreningslivet..har tappat sugen totalt för allt vad klubben heter..tränar inte ens längre..
  Så jag tar nog oxå en paus..som det känns nu..för evigt..vi får se..
  Tycker du gör helt rätt..kram

 2. Att du känner som du gör är nog ett tecken på att du behöver en paus. Ibland blir man less på att engagera sig och försöka påverka, när man inte får respons. Och jag tycker att när man har en ung hund i viktigaste träningsåldern så måste man låta den gå i första hand. Livet ska vara kul, även hundlivet!

 3. Man ska lyssna till sitt hjärt och inte andras. Satsa på dig ett tag och du behövre ju inte stänga dörren helt, bara för att du puttar igen den något och inte håller den vidöppen ;)

 4. Du/ni gör helt rätt i att göra en paus och bara ägna er åt det ni känner för just nu.
  Ha en skön dag i solen med era 4benta vänner.
  Kram

 5. Helt förståligt!

  Vet inte hur det är i din nya rasklubb, men i den gamla undrar man ju vad de håller på med…?
  Där kryss är viktigare än någonting annat, hälsa är totalt oviktigt om det inte gäller officiell hälsa HD & ögon som syns, allt annat finns inte.

 6. Tycker du gör helt rätt som gör en paus i föreningslivet/ klubbarna! Ibland behöver man ta ett steg tillbaka och skaffa sig ny energi och input! Inte alls egoistiskt.

  Underbar bild på kungen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.