web analytics

Jag tror jag hittat den!

I alla fall för stunden ;-)

Idag efter promenaden fick alla hundarna göra lite roliga saker. Luna fick börja med två korta godisspår som gick ok. Hade bytt underlag till grus och det var mycket svårare hälsar hon men lite fattade hon så jag kör på med grus ett tag till så får vi se.

Med Hojt hade jag tänkt köra uppletande men bestämde mig för att först försöka få veta vilken leksak han verkligen går igång på. Provade några ”fluffiga” saker men det var inte så roligt så jag lade sen fram tre olika boll-varianter som han fick välja mellan och direkt valde han DEN GULA BOLLEN!! Har helt glömt den sedan Kungen flyttade men oj vad Hojt tycket den var rolig:

140317_1

140317_2

Hade den med som belöning i uppletanderutan och oj vad bra han gick! Hade näsan på redan från början och tog alla sakerna i tur och ordning :-D  Han blir lite tröttare av boll-belöning, troligen för att han då inte kan ”flämta” som han vill när han har bollen i munnen men ju mer vi kör med den ju bättre lär det väl bli ;-)

140317_3

Impe fick avslutningsvis ett spår på ca 350 m med två apporter. Han spårade jättefint men pinnmarkeringen måste vi jobba mer på ;-) Den andra markeringen blev bättre då han fick springbelöning även vid första pinnen och sen även vid sista så nu får vi se om det kanske blir bättre markeringar nästa gång. Nu fick han i och för sig springbelöning vid alla pinnar även i förra spåret men det tar nog några spår innan det helt fastnar.

Nu på sena eftermiddagen åkte jag upp till klubben och körde lite lydnad med Hojt och med den gula bollen och godis som belöning enligt konceptet ”mer glad och rolig matte oavsett”. Och det gick riktigt bra, han taggade igång väldigt mycket och hade en bra attityd! Körde lf, hopp, kryp och apportering och fick till förbättringar i alla, speciellt i apporteringen! Jätteroligt :-D

Det verkar som Hojt vill ha lite olika belöningsleksaker och inte samma för länge så jag får väl prova att variera mig även där ;-)

4 reaktioner till “Jag tror jag hittat den!”

  1. Rolig och glad oavsett! Det lät ju bra, men hur gick träningen av momentsluten? Fast det var kanske inte det som var planen? ;)

    1. Nja kanske inte just momentsluten utan generellt. Men i apporteringen var det farten in till mig jag ville höja och den blev bättre *yes*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.