web analytics

Hundhelg

Vi har haft en härlig hundhelg där vi hunnit med både det ena och det andra i träningsväg och dessutom ätit massa god mat och haft givande samtal :D

Det började i fredags med att Sara klippte fram en pumi ur Királys valpfluff. Han blev så himla fin och väldigt lik sin far – precis som jag hoppas!

Akinnaz Tok Stimm och Bátor-Király
Király och pappa Akinnaz Tok Stimm

Lördagen tillbringades till största delen ute. Först var vi på Emmaboda BK och tränade lydnad. Király har en härlig kontakt med mig trots ny omgivning och störning på planen i form av Sara och Zappa.
Sara tränade med Stimm och det är så roligt och inspirerande att titta på dom – så jätteduktiga!

På vägen hem lade vi ut tre spår innan vi åkte hem och åt kantarellpaj – GOTT!

Jag gick med och tittade på Sara och Zappa och Sara och Stimm medan Jerker gick sitt med Elton själv. Det hade gått helt OK. Stimm har inte spårat så många gånger men är väldigt spårnoga och har inga problem med apporterna, lite mer träning så lär en appell inte vålla några svårigheter ;)

Zappa är en väldigt duktig spårhund och Jerker som lade hans spår hade lagt en spetsvinkel vilken han löste riktigt bra – duktig ”farfar” :D

Király fick ett premiärspår och han fattade kanske inte så där jättemycket men spårade riktigt fint korta bitar och hittade sin leksak. 

Idag lade vi ett gärdesspår både åt Stimm och Zappa innan vi åkte till Emmaboda BK och tränade.

Stimm är verkligen en så cool och duktig hund. Här går han på stora bruksstegen för första gången i sitt liv:

Stimm på bruksstegenKirály hälsar att han tänker bli lika duktig som sin pappa när han blir stor! Frågan är bara om hans matte är lika duktig som Stimms matte ;)

Jag och Király tränade lite kloss, target och fot och fick många goda råd av Sara på hur vi ska fortsätta och vad jag ska tänka på när det gäller mitt eget agerande.

När vi var klara så åkte vi och spårade. Både Stimm och Zappa skötte sig kanonbra i spåren. Det var definitivt inte lätt att spåra på gärde idag då det blåste riktigt ordentligt men ingen av grabbarna hade några bekymmer :D

Király fick återigen ett litet valpspår och spårade även idag fint då och då men fattar inte riktigt vad det går ut på ännu. Några sådana till så ska nog poletten trilla ner. Jag lägger spåren själv, går och lägger leksak i slutet (inget godis alls utan det får han av mig efter vi har lekt med leksaken ett tag), detta gör det enkelt att spårträna även när jag är själv.  

Det blev självklart en hel del kort tagna under helgen men dom får ni i ett eget blogginlägg under morgondagen. Vi är ganska trötta men så nöjda hela familjen. Skickar att stort och varmt tack till Sara för en härlig hundhelg :D

10 reaktioner till “Hundhelg”

 1. Verkar som ni haft en superhärlig helg..och vädret har ju varit kanon..kul :)
  Skönt att Jerker är bättre..
  Fin bild på far & son..
  Kram

 2. Ja lite skapligt lagom med hundträning ;) Underbart med en sån hundhelg.. Och ni måste ju ha haft lika underbart väder som vi? kan det bli bättre??

  kul att spåren gick bra.. :) jag gick faktiskt ut ett personspår till Kiwi. bara för aktivitets skull. Inga problem. för att testa gick vi det språet de vi tränade med hade gått oxå. och där var dte inga problem heller.. hur lätt som helst sa Kiwi.. :)
  hur mår jerker? är lunginflammationen över??
  ha det gott.. kram kram

  1. Nä inte mycket bättre :D
   Jerler är nästn bra nu – han var snäll och hade det mesta av markservicen i helgen <3
   Ha en skön dag!
   kram

 3. Låter som en toppen helg.. Jag har med nyss börjat med små lätta valpspår till Figo och det är kul att se deras små nyfikna nosar arbeta.. Som sagt de vet inte riktig vad de gör.. Men de gör det,, och det är bra tycker jag :D

  1. Ja visst är det kul att se dom jobba med sin näsa :D
   Jag gillar ju det här med personspår där hunden bara har doften av en människa att ”gå på”. Är faschinerad över hur lite retning som egentligen behövs för att hunden ska klara av att lukta sig fram till rätt ställe eller sak!
   Lycka till med ditt och Figos spårande!

 4. Tack själva för en kanon helg jätte kul att få se dig och Király så himla fint samarbete kommer bli och är redan kanon bra!!

 5. Alltid trevligt att tillbringa tid med likasinnade :-) Spårandet kommer helt säkert så småningom, skynda långsamt. Jättefint kort på far o son (antar jag att det är)
  Kram

  1. Ja det tror jag med!
   Glömde skriva ut namnen på kortet, det är gjort nu och ja du har rätt det är far och son <3
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.