web analytics

En annorlunda tid, man får perspektiv på vad som är viktigt i livet!

Ja det är verkligen en annorlunda tid just nu, på både gott och ont tror jag. Det är självklart jobbigt och hemskt för alla som drabbas på olika sätt av det som är, men för oss som ”bara” får lov att vara hemma och ställa in alla planerade aktiviteter kan det även finnas positiva bitar.

Våra renoveringsprojekt av hus och tomten är tillexempel några sådana positiva bitar.

Jag har även ägnat mer tid åt den del av hundträningen som jag verkligen tycker mycket om, spår och lydnad. Turan har kommit så långt att jag idag lade ett spår på dryga 100 m och med två vinklar samt tre pinnar. Det gick ok, vinklarna var svåra men det visste jag ju att vi inte kommit så långt med men ville ändå prova, pinnarna tog hon däremot alla tre.

I lydnaden håller vi på att försöka hitta en lagom energinivå där hon vill göra saker utan att helt ”spinna loss”. Det går sådär men vi försöker köra i alla fall någonting i minst ett micropass varje dag.

Vi har även funderat och diskuterat mycket över hur vi egentligen vill ha vårt liv i framtiden. Det här året har hittills innehållit helt andra bitar än de senaste åren och frågan är om vi verkligen har saknat alla delar så mycket att vi vill återgå till allt vi gjorde tidigare? Man får perspektiv på vad som är viktigt i livet och visst saknar vi vissa bitar men andra bitar känns som vi faktiskt kan vara utan och fylla den tiden med saker som vi har upptäckt att vi saknar mer. Nu tror jag kanske att den här isoleringstiden kommer att fortsätta ett tag till så vi funderar vidare så får vi se om eller när vi gör någon form av riktningsförändring.

6 reaktioner till “En annorlunda tid, man får perspektiv på vad som är viktigt i livet!”

 1. Vad mysigt de verkar ha det i den där hundbädden på sista bilden! Får man fråga var ni har fått tag på den? Kanske hade varit bra till Mikkel och Maja :)

  1. Ja den tror jag nog tjejerna skulle gilla. Gäller bara att dom lär sig ta sig in i den själv, är dom som här två brukar jag få lyfta för att den andra ska komma in ?.
   Just den här har vi köpt på Arkens Zoo så den bör finns även nere hos er.

 2. Jag tror att du är något viktigt på spåren. Det är alltför lätt att trava på i invanda hjulspår, och hur hemsk situationen i världen än är just nu så för det med sig fördelen av att tvingas till förändring, och därmed få nya perspektiv på saker.
  Kram

  1. Ja man inser helt klart vad det är man egentligen saknar, och det är kanske inte just det man trodde.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.