web analytics

Det finns inget dåligt väder sägs det….

utan bara dåliga kläder…. Och ja det stämmer faktiskt :-)

För att inte tala om vad sällskapet gör för att ha rätt inställning trots regn och kyla! I onsdags var jag och Helén ute i spårskogen och hade trots vädret en trevlig eftermiddag.

140507_vi

Man vet ju aldrig om det regnar på tävling så bara att ge sig ut. Hojt gillade verkligen att få spåra på ett nytt ställe och trots att det var mycket viltstigar så kollade han bara av dom innan han fortsatte på spåret :yes: Sen var det ju en helt ny doftbild också jämfört med hur snustorrt det varit i markerna senaste gångerna vi varit ute och spårat… Hojt hade inga som helst problem med själva spåret men när det blir så här intressant tappar tyvärr pinnarna i värde :-/
Tycker jag har provat det mesta för att få honom att uppskatta pinnarna lika mycket som spåret men det fungerar bara när spåret är ”lagom” roligt… Tar gärna emot något bra tips från er som läser detta :-)

140507_hojt

Tack Helén för bilderna, synd att det regnade så pass att det inte blev fler ;-)

I går kväll slapp vi dock regnet på Emmaboda BKs allmänna träning. Fick hjälp att Ulrika med lydnadsträningen och vi börjar hitta vad jag behöver göra för att få till en bra lydnad när vi kommer in på planen. Stöttestenen är linförigheten när det är störning runt omkring och det fick vi till bra träning på i går kväll vilket kändes bra! Men mest nöjd är jag ändå över Hojts kryp, det börjar bli riktigt, riktigt bra :inlove:

 

 

4 reaktioner till “Det finns inget dåligt väder sägs det….”

 1. Ja jäklar vilket väder det var! Saknade verkligen sydvästen :-((
  Har du provat med pinnar i snöre? Antingen ett långt som man kan börja dra i precis när hunden kommer fram till pinnen eller ett kortare snöre för jaktlek när han har hittat den. Förutsatt att han hittar den så klart, men i längden kanske den blir roligare om den plötsligt rör på sig.
  Han gillar ju när spåret är svårt… gräv ner pinnarna så det blir svårare att hitta dem…Kanske blir lite mer utmaning då? Jag spånar bara som du märker, kanske nåt av det kan hjälpa ?:-)

  1. Jo det skulle han nog gilla men lite svårt att ha något som ligger vid varje pinne och drar i ett snöre ;-)
   Att gömma pinnarna har jag alltid kört med så det verkar tyvärr inte främja att han vill hitta dom…
   Har du fler idéer?

   1. Har du ett långt snöre på pinnen kan du hänga upp det i träd/buskar så att du är vid snöret när han kommer fram till pinnen, som då börjar röra på sig när du drar i din ände.
    Har du ett kort snöre på pinnen så leker du så klart med pinnen när han har hittat den, som han då förstås måste göra först *yes* *pardon*

    Jag menade inte gömma, jag menade gräva ner :) Det blir ju en ”störning” i marken som kan intressera honom, och där låg det en pinne! Med godisburk, kattmat, leksak… Hjälp honom gräva eller låt honom gå loss själv, gör det till en happening *crazy* att hitta en pinne.

    1. Hmm att locka Hojt från spåret är inte lätt, måste nog trots allt försöka hitta ett sett som får honom att värdesätta pinnarna mera oavsett hur och var dom ligger….
     Ska fundera på dina tips så får vi se, tack i alla fall för att du engagerade dig :yes: :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.