web analytics

Bortaträning och ”takt och ton”

I går kväll var jag på Tingsryds BK och höll en föreläsning om massage/fysisk friskvård för hund och passade på att ta med Király så vi fick lite träning på bortaplan ;-)

Jag har ju släppt lite på precisionen i vår träning för att få till ett bättre engagemang från kungens sida och det har börjat ge resultat :yes: Attityden är tillbaks och nu har vi fått till fler moment som varit si och så ett tag. Fortfarande problem med lf/ff men där lägger jag inget krut just nu utan väntar tills lydnadslägret jag ska på hos Heidi Billkvam och hoppas hon kan hjälpa oss lösa upp den knuten.

En sak som jag blev extra glad för i går var platsliggningen! När hundarna legat i några minuter kom det en lös hund springande på planen….. som tur var inte så där jättenära men ändå :-/  MEN min duktiga lilla hund låg så fint och bara tittade och skällde inte ens en enda gång :yes: Så himla, himla skönt (och jag som varit dålig på att störningsträna…) :inlove:

När man är ute på ”nätet” och läser på olika ställen, både på bloggar, hemsidor och fb så slår det mig hur svårt det är med det skrivna språket. När man pratar med någon ansikte mot ansikte finns det ju både tonfall och ansiktsuttryck som underlättar för att man ska förstå vad personen menar med det den säger. Skämt, allvar och ironi tillexempel går fram på ett helt annat sätt än i det skriva ordet. Det underlättar om man på nätet använder ”små gubbar” – typ :-)) ;-) :shock: :pissedoff: om man vill förmedla en viss känsla utan att använda för många ord. Men ändå är det alldeles för lätt att missuppfatta och misstolka det som skrivs…. För något som man kan tolka som elakt kanske inte alls är menat så, lika lite som något som låter snällt och trevlig alltid behöver vara det ;-)

Takt och god ton är något som många gånger saknas när man läser saker på nätet…. fast egentligen gör det nog det även i verkliga livet ganska ofta så det kanske inte är så konstigt…..?!

13 reaktioner till “Bortaträning och ”takt och ton””

  1. Jag ser verkligen fram emot lägret och hoppas att det blir så bra som jag tror – har hört så mycket bra om henne :yes:

 1. Kul att rätta attityden är på väg tillbaka. Det är ju alltid en avvägning mellan krav och motivation, och i bland får man kanske släppa på kraven för att hunden ska tycka det är roligt. Så härligt det låter med lydnadsläger. Känner att det vore kul att göra nåt sånt i sommar, men det är väl lite sent påtänkt. Det är ju sommar nuuuu!

  1. Ja det ska verkigen bli så kul!!!
   Har du semester kan du ju kolla om det finns någon plats kvar :-))
   Vi ska dit den 17-22 juni!

   1. Jag har redan kollat, fanns inga platser kvar när jag är ledig. :-( Men jag får väl ta mig i kragen och träna lite här hemma i sommar. :-)

 2. Jag håller med Eva det handlar mycket om vem som läser och hur denne vill uppfatta, vi säger det ofta på jobbet det spelar ingen roll man säger dom hör bara det dom
  Vill höra ;) Men sen har du rätt i dina åsikter också jag tror många skulle tjäna lite på hur dom uttrycker sig både i tal och skrift! Härligt att ni är på G med träningen ni är så värda lite medvind nu :)

 3. Tror att väldigt mycket ligger i hos själva när vi läser också! Om två personer skriver exakt samma sak, tror jag vi tolkar det olika beroende på vad vi har för relation och tidigare erfarenheter av den personen!

  Jag håller med dig om att man kan uppfatta det som takt och ton fattas när man läser det som skrivs, men återigen ligger det i betraktarens ögon.

  Om vi alla skulle utgå från att de som skriver vill väl och läser det i en positiv anda, så tror jag att missförstånd och misstolkningar skulle bli färre! :inlove:

  1. Håller helt med att mycket ligger i betraktarens ögon men liiite ansvar har även den som skriver kan jag tycka ;-)

   Tror de flesta vill läsa allt i positiv anda men det är inte alltid det går hur mycket man än försöker…. Fast det är ju alltid betraktarens val att inte bry sig :yes:

 4. Härligt att känsla & attityd är på G! Det är värt mer än detaljer… trots att jag har lätt själv att fastna i ”detaljträsket! ;-) Det är lätt att missförstå & bli missförstod på nätet… & där det bara finns ”otakt” har man ju valet att inte läsa ;-) Kram!

  1. Ja det är så underbart att attityden är på G :yes:
   Roligt att det finns fler som gillar detaljträning ;-)

   Helt rätt bättre att strunta i att läsa när man inte ”är med” riktigt.

   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.