web analytics

Självkritisk

Tur man har sina träningsvänner som kan tala om alla underligheter man håller på med – för dom är många och tyvärr lite väl ofta förekommande hos mig (underligheterna alltså)  :-/

Jag vet ju mycket väl att jag får det jag belönar så kan någon förklara för mig varför jag belönar sådant jag INTE vill ha?! Fast jag har nog svaret själv ;-) Slarv, inte tillräckligt fokuserad och är inte tillräckligt noga med att sätta kriterierna för ett träningspass……

Kan någon sen förklara för mig varför jag tränar för långa sekvenser när det är just en detalj jag vill få bättre ?:-) I vissa lägen är jag jättebra på att träna detaljer (nästa lite för enkelspårig där ibland ;-) ) men sen i andra lägen hoppar jag över ”14 steg och kör direkt på steg 42” :-P Hur sjutton kan jag begära att min hund ska fatta när jag inte fattar själv vad jag håller på med? Nä :no: för mig i dom lägena.

Men glädjande nog har jag några så himla bra vänner som säger till mig när jag gör fel och hjälper mig på rätt väg – tur jag har er :heart:

I helgen ska vi på ett miniläger med folk från Emmaboda BK och det ska bli så himla roligt. Har bestämt mig för att göra ett detaljerat träningstänk så jag INTE gör något av det ovan utan fokuserar lika mycket som jag kräver att mina hundar ska göra :yes: och genom det och bra träningshjälp så ska vi nog kunna ta några kliv framåt i vår träning denna helg  :fingersxd:

14 reaktioner till “Självkritisk”

 1. Jag tror nog att du slog huvudet på spiken när du undrade om det även händer våra fyrbenta när vi tvåbenta gör fel. Ofta (dock inte alltid) bottnar ”felen” från hunden i att vi gör fel eller är otydliga.
  Men, och glöm aldrig det, vi är ju mänskliga. Det ÄR mänskligt att fela.
  Kram

  1. Visst är det mänskligt att fela men roligt om man kan minimera det under träningen så hunden får en chans att lära sig att göra rätt :-))
   kram

 2. Härlig självanalys :) Hur ofta är det inte att man vet precis hur man ska göra och ändå gör tvärtemot :) Händer på dagligbasis tycker jag, ha ha!
  Ha det så trevligt på lägret :)

  1. Ja och frågan är varför det blir så?! Och en annan intressant fråga är om det händer oss tvåbenta händer det då även våra fyrbenta?
   Måste ju kunna lära mig och göra rätt själv om jag ska kunna kräva samma sak av mina hundar ;-)
   Tack :yes:

 3. Träningsvänner som ger konstruktiv kritik är aldrig fel! Lika viktigt är det att berätta det som är bra samt inte bara se det dåliga ;-) Är säker på att mkt är BRA också! Kram!

  1. Jodå dom är lika bra på att berätta det som är bra :heart:
   Men det är ju det andra jag behöver förändra och det känns alltid bra att sätta ord på det man måste ta tag i :yes:
   kram

 4. Självkritisk är bra att vara! Men som sagt, du kan en massa också! Bara att sortera och göra rätt! Så enkelt så… ;-)

  När ska vi träffas och äta uppflyttningstårtor? :highfive: :dance:

  1. Visst jätteenkelt ;-) Måste träna på att orka hålla fokus…

   Ska kolla så hörs vi :yes:

 5. Tänk om fler kunde kosta på sig att vara självkritisk ibland då skulle fler utvecklas i sin träning. Detta är nog det absolut viktigaste för att utvecklas tillsammans med hunden. Tack för att du bjussar på dig själv!

  1. Ja för hur ska jag kunna kräva fokus och engagemang från hunden om jag bister i det själv ;-)
   Klart jag måste ta tag i mina egna brister under träningen precis som jag tar tag i hundens :yes:

  1. Tack vännen :heart:
   Mer genomtänkt och bättre fokus så ska jag kunna visa det också :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.