web analytics

Äntligen spårträning och så lite mer mat ;-)

130131_hojt
Morgonens syn; barmark och hund som vill ut och göra något :heart:

Har ju en mamma som är superduktig på det här med ”kviltning” så vi brukar beställa det vi vill ha ;-) Nu senast beställde vi en löpare till matbordet och den blev kanonsnygg:

duk

Jerker var i Stockholm tisdag – onsdag och då blir det inte mycket mat lagad så jag gjorde mig en enkel men väldigt god middag i tisdags bestående av stekt ost (som tur är klara min mage lagrad ost), kött och bearnaisesås:

stekt_ost_kott

Lunchen i går bestod av pajrester från i måndags och den var precis lika god kall som varm! En mycket bra sak med andra ord att ha med sig som lunch när man ska ut på heldagsaktiviteter :yes:

Så till dagens, av alla parter, efterlängtade aktivitet – spårträning :rotfl:

Ja nu fick ju inte Hojt något spår förstås utan pinnlet. Vill ta det lite lugnt med honom då han trots att han är av med själva dränaget fortfarande går på antibiotika och såren efter slangen har ju inte läkt helt heller. Gjorde en variant av vindövning där jag gick rakt fram i sidvind oh slängt ut pinnarna i motvinden och sedan tog jag Hojt och gick i mellan där jag gått och pinnarna. Tanken var att han skulle få lukt på dom i vinden och slå ut och ta dom och det gick riktigt bra!!! Om jag tänker mig för och är tyst så tar han upp dom och kommer till mig med dom – härligt att det börjar fungera nu!!

Király fick ett drygt 200 m långt spår med 5 vinklar och tre pinnar, två + slutet. Hade ingen liggtid alls då det är ett tag sedan vi spårade och det är motivationen jag vill bygga just nu. Han startade fint men blev störd av något efter ca 30 meter och sen tog det en liten stund innan han kom igång igen. Försökte ha längre lina mellan oss, ca 8 meter blev det, och det fungerade helt ok. Första vinkeln var också lite problematiskt men efter första pinnen (som han tog jättefint) kom han igång och spårade resten jättefint och tog apporterna utan problem :heart:
Nu gäller det att spåre regelbundet så länge snön är borta så vi får till en bra motivation och säkerhet om vi nu ska försöka ge oss på appellen här i vår ;-)

Impe fick självklart ett spår han också – ca 200 m, tre pinnar och en del terrängskiften. Han spårade kanonfint som vanligt, om man bortser från att han vid ett tillfälle blev mer intresserad av ett musspår… Men det var bara att säga till honom och sen ”spår” och då fortsatte han, fördelen med att det var lite snö kvar så man såg exakt vad han spårade ;-)
Pinnarna tittar han bara till på och möjligen stannar till lite så det gäller att man har stenkoll på honom. Terrängskiftet och min efter det virriga gång mellan stenarna klarade han riktigt, riktigt bra, så duktig liten whippet :heart:

När vi var klara och var på väg hem passade jag på att stanna till på klubben och träna hoppet med Hojt och Király. Nästan ingen snö på första planen och inte mycket på stora heller, så skönt hoppas det håller i sig!!

8 reaktioner till “Äntligen spårträning och så lite mer mat ;-)”

 1. Ja, men visst är det svårt att INTE berömma!!?? :-))
  Jag har samma problem med uppletandet, och det tog tid att limma igen den lilla (stora?) truten vill jag lova.
  LYCKA TILL framåt – det verkar ju gå åt rätt håll överallt! :-)

 2. Så duktiga grabbar! O duktig matte som tog ut dem så fort snön va borta. Whippeten brukar ju gå bra efter uppehåll så lite mer engagemang med apporterna i andra situationer så är han färdig för tävling snart :) men kul att kungen faktiskt fick upp intresset och kom ur det som störde honom. Du skrev ju om lång uppvärmning krävdes på lydnaden, det kanske även gäller spåret?
  Tycker du ska köra på lite spårträning nu på Hojt så han får utlopp för sin fina näsa :) Apporterna kommer!
  Jäkla så fin löpare mamsen gjort :) Förstår nu vad det är hon sitter o pyssla med alla sena kvällar som det lyser hos henne ;)

  1. Klart vi tog chansen, spårandet har vi alla längtat efter :-))
   Hmm ja det kan du ha rätt i, kanske ska värma upp med lite ”leta pinne” eller nått…

   Får han ett spår lär han bli lycket kan jag lova :inlove:

   :yes:

 3. ”Om jag tänker mig för och är tyst” :lol: Ja så är det, mycket att tänka på och en del är svårare än annat ;)

  Skitsnygg löpare! :yes:

 4. Kul med bra spår träning jag hoppas verkligen det kommer hålla i sig nu med Király och även med Hojts pinnar dom är lite olika grabbarna den ena vill för mycket och den andra för lite :))

  1. Ja tänk så olika två halvbröder kan vara…. Och ja jag hoppas verkligen det håller i sig med motivationen på Király nu – bara att kämpa på :-P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.