web analytics
Lydnadsträning

Vinter

Ja nu är det verkligen vinter och visst är det fint med det vita som lyser upp vintermörkret MEN det finns många nackdelar också….  Halt och massa frusna snöklumpar i pumipälsen till exempel

för att inte tala om att det är svårt att spåra och hitta någon plats att träna lydnad på utomhus :no:

Nu har vi ju fördelen att träna i ridhus på tisdagarna och i tisdags var första gången på ganska länge som Király och jag tränade lite också. Gick verkligen över förväntan och jag hade en liten hund som tyckte det var så roligt att få träna igen!! Hade bestämt mig för att ha många lekbelöningar mellan godisbelöningarna när vi hade rätt attityd och det hade vi så vi fick till ett superroligt pass :inlove:

På kursen i Bromölla diskuterade vi olika varianter på hur man kan lära in krypet och Fanny visade en av dem med Epic som tilltalade mig så den har vi nu börjat med lite smått. Fördelen med krypet är ju att det kan man enkelt träna inne ;-) Det har blivit 3-4 korta pass hittills och jag tror det här kan vara ett bra sätt för oss bara jag är nogrann i mina belöningskriterier och inte slarvar och släpper igenom en, för krypet, felaktig attityd!

13 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.