web analytics

Vilken vecka

Impe har fått springa whippetrace :heart:  uppskattat av både honom och husse!
Det var träning i Påryd i söndags och Impe fick först springa själv då han inte sprungit på väldigt länge men sen fick han springa med två andra. Det var ju det som var problem förra året då han inte riktigt kunde låta bli de andra hundarna under racet men nu har han mognat och brydde sig inte alls utan fokuserade bara på trasan – så skönt :yes:
Om nästa träning går lika bra så kommer Jerker att anmäla honom till hemmatävlingen den 6 juni!

I tisdags var jag ute och spårade med Hojt och körde ett uppletande med Király. Hojts spår blev en rejäl utmaning då vi fick kor i ett par delar av spåret… inte alls meningen men jag missade att korna var utsläppta :-/ Visst blev Hojt lite fundersam men löste problemet riktigt bra och jobbade jättefint i både dom av mig skapade svårigheter och i dom som korna skapat (dock inga kor där just när vi gick spåret)! Och detta tros regn både när jag lade spåret och när vi en timme senare gick det ;-)

Kiralys uppletande var en korridor på dryga 50 m och med fyra av mig utlagda föremål. På första skicket är han alltid lite för taggad så han hinner inte leta efter de saker som ligger nära även om man som den här gången såg att han stannade till men då han inte hittade tillräckligt snabbt så sprang han vidare. Första två sakerna var inga problem men vid tredje föremålet höll han på lite och snacka om att jag blev förvånad när han i full fart kommer in med en kotte ?:-)

20130521_104355

När jag skickade honom igen kom han in med det föremål jag lagt där, det vill säga den sladdriga läderbiten längst ner på bilden. Personligen tror jag att han försökte ta den men missade då den som sagt är väldigt mjuk och sladdrig och fick tag i en kotte i stället – men förvånad blev jag  :-P

Min kära pappa kom ner på tisdagskvällen och vi har haft ett par trevliga dagar. Bland annat åkte vi till Karlskrona och gick på marinmuseet och fikade på stan.

DSC_0019

Igår var det torsdag och agilitykursdags. Hojt fick som vanligt ett spår, och i går även lite lydnad, innan kursen då det annars kan bli lite långtråkigt för honom. Den här gången var det framförbyte som stod på schemat och både Impe och Király skötte sig riktigt bra :yes:
Men det jag var mest nöjd med var att Király tog platta tunneln utan problem som ett hinder sist i en rak kombination bestående av ett hinder, en rak tunnel, ett hinder och sen platten, samt att han hade bra fart upp på gungan trots att jag nu låter honom åka en liiiiten bit ner innan jag tar emot :rotfl:

7 reaktioner till “Vilken vecka”

 1. Va kul med whippetrace! Det skulle jag vilja fota ;)

  Jag kollar om det finns kor i hagen innan man går in i den. Kor är läskiga :sidefrown: Hojt verkar vara en riktigt duktig spårhund! :yes:

  1. Det är tävling i Påryd (en bit söder om Kalmar) den 6 juni, då kan du passa på :-))

   Jag är inte heller förtjust i dom men hade inte en tanke på kolla :-/
   Ja han är riktigt duktig, i alla fall när han koncentrerar sig ;-)

 2. Apropå kotten …
  Jag minns en tävling jag gjorde nån gång i tidig stenålder med Tarzan i högre klass. Det fjärde ”föremålet” han kom in med (precis när tiden gick ut) var en spik (!) med en sån där plastplutt på som man brukar fästa ringband med.
  Det var inget som hade placerats ut av tävlingsledaren förstås, så han fick inga poäng för den. Men jag misstänker att den säkert luktade människa och gav honom beröm för den ändå. Otäckt när man tänker på hur illa det kunde ha gått …

  1. Oj ja det hade verkligen kunnat gå illa – skönt att han hittade den och tog den utan problem :yes:
   Dom har en otrolig näsa våra kära fyrbenta vänner :heart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.