web analytics

Två steg fram och ett tillbaks

I går var jag i Lenhovda och tränade med en kamrat och hennes två hundar. Jerker och Impe hade tänkt följa med men då vi skulle få den delen av tomten vi ska ha husvagnen på asfalterad i går valde han att vara hemma och ha koll på det.

Jerker hade ändå passat på att träna lite lydnad hemma, både inne och ute med Impe så så tråkigt hade han inte haft det ;-)

Jag började med ett spår till Király på dryga 100 m med en pinne på slutet. Underlaget var grus, kort ogräs och på vissa ställen lite halvlångt ”ogräs”, ingen liggtid.
Gick sådär, lite sämre än de två senaste gångerna – han stannade några gånger och ”frågade” och på slutet missade jag att han gick lite för långt åt vänster. Vi diskuterade saken efteråt och enades om att jag nog skulle hålla mig till lite mer fästande underlag (fast kort så han ”måste” sätta ner nosen då han har spårat bra på sådana underlag de två senaste gångerna) ett tag till, tills han blir duktigare och förstår vad jag vill.

Två pass lydnadsträning blev det också. I första passet gick jag själv med dirigering först innan Király fick komma ut. Han hade fin attityd till att börja med och vi kunde leka som vanligt.

Tyvärr strulade sedan ff lite men vi lyckades få ett bra avslut i alla fall….. bara att fortsätta träna….

Andra passet blev apportering med annans apport och det var inga som helst problem att ta den – skönt! Sen kunde ingångarna varit bättre men dom filar vi vidare på. Trots allt känns det som vi kommit en bra bit påväg när det gäller all form av apportering :yes:

Tack Helén för en härlig dag och för de fina bilderna du tog :heart:

 

9 reaktioner till “Två steg fram och ett tillbaks”

 1. Jag tror på underlaget. Grus är INTE lätt … Jag skulle prova med mer fästande underlag och försöka öka liggtiden en aning.
  Har han motivation för pinnarna så håll fast vid dem (även om det inte är fel att ta till favvogrejen nån gång ibland).

 2. Vad skulle hända om du la favoritleksaken i slutet i stället för pinne!!?? När jag läser det du beskriver, för jag en känsla av att det är motivationen som sänkts, inte att det är för svårt. Har det gått bra ett par gånger och sen börjar bli frågande, kanske han inte tycker det lönar sig att spåra. Vet ju hur brorsan funkar, men sen är det ju en helt annan sak att se det live, jag kan va helt ute ochcykla. Ha en härlig helg:))

  1. Körde ju med favoritleksaken förra omgången jag spårade och den fick inte upp engagemanget….. Men pinnarna är så värdefulla för då får man massa GODIS :rotfl:
   Vi får se hur det går på söndag och efter det tar jag en ny utvärdering och ska då ha dina tankar i minnet :yes:
   Ha en toppenhelg själv :heart:

   1. Hade för mig att du testat, men jag VILL ju att det ska funka så jag kan inte låta bli att försöka hitta en lösning. Säg till om jag blir tjatig ;))

  1. Jag hoppas det – har i alla fall två veckor på mig att träna för att ha något ”vettigt” att visa upp ;-)

 3. K:s apportering såg kalasfin ut! Det sista fixar du lätt :) Fria följet går nog att fixa till det också. :yes: Jag vet en som har ett värre ff….. 8-) :blush:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.