web analytics

Suck…..

Nu har ju framför allt lydnadsträningen gått riktigt bra ett tag och mycket tack vara att jag varit strukturerad och fokuserad vilket självklart har speglat av sig på Királys attityd :inlove:

Men så fort jag blir minsta osäker så spårar det ur…
Jag kan inte förstå varför jag ska ha så otroligt dåligt självförtroende så fort det kommer till min och Királys lydnadsträning ?:-)  Och det trots att tre av fyra saker jag tränade i går gick riktigt bra:

Apporteringen: snabbt ut och greppar direkt och sedan snabbt in till mig. Komma in och sätta sig med apporten i munnen går också bra. Det som är kvar är att han ska bli bättre på att hålla kvar tills jag säger till. Men momentet har ändå gått framåt och jag är nöjd :))

Stå: Fungerar mycket bra nos-mot-näsa och börjar även få till att han står kvar. Med omvänt lockande kan jag gå några meter och även komma tillbaks och ställa mig bredvid utan att han slår ner rumpan – ett stort steg i rätt riktining :yes: Nu gäller det att få ordet så befäst att han gör det i vilken position som helst.

Inkallning: Sitter lugnt kvar när jag går tio meter och har jättebra fart in. Till och med ingången börjar fungera även om det är en del jobb kvar där.

Men så kommer vi då till ff/lf………
Enklast beskrivs gårdagens ff/lf med följande ord: ofokuserat och oengagerat! Borde kanske ha lagt ner träningen redan från början då jag vet att jag var lite stressad redan när jag kom och det känner ju Király så klart. Att sedan mitt dåliga självförtroende slår till direkt när just ff/lf går dåligt gör ju inte att det börjar gå bättre efter en stund :roll:

Ja ja bara att försöka komma igen. Någon som har något bra tips på hur man stärker sitt självförtroende???

För jag har ju världens underbaraste lilla hund :heart:

13 reaktioner till “Suck…..”

 1. Håller med Maria i första inlägget speciellt i det här
  ”i stället för att göra om momenten gång efter gång om det blir fel. Se till att lyckas så ofta som möjlig med den hjälp du kan ge” Om det blir fel och man gör om momentet utan att hjälpa hunden att göra rätt kommer den göra om samma ”fel” gång på gång för det är ingen som talar om/visar hunden hur den ska göra istället, och hunden vet ju inte att det är ”fel”.
  Kram

 2. Tempot kan ofta vara en stor bov. Och minns du vilken skillnad det blev för mig när jag började LE under fria följet? Det är svårt att tänka negativa tankar med ett stort flin på läpparna – och negativa tankar ger negativ hållning och det påverkar givetvis hunden (experten på kroppsspråk).
  Ses snart! KRAM

 3. Hej!
  Fria Följet består ju av så många delar så det är inte alltid lätt att ha en bra feeling;) Mitt råd är att ”torrgå” så att du alltid går på samma sätt, börjar med samma ben i starter, vändningar etc… då blir det tydligt för både dig och hunden! Annars är det ”bara” att ta ut de delar som inte känns bra eller backa i träningen, gå långsamt fritt följ så man jobbar in det hela säkert…. Vet ju inte exakt när jag inte ser er… men lite tips ifrån mig iallafall! Kram från oss :-)

  1. Du har helt rätt i att jag behöver torrgå mer – och att sedan gå långsamt kan nog vara något att prova. Tack för dina tips :yes:

  1. Tänk så väl du har lärt känna mig ;-)
   Ska verkligen försöka :yes: även om det är svårt, käns som det inte är första gången du säger samma sak :blush:
   Tack för länken, mycket bra läsning!!

 4. Först en hel varm hög med kramar <3
  Det bästa tipset jag kan ge när man fallit neråt i spiralen är att läsa böcker i Mental träning, gärna tillsammans med andra!

 5. Vet inte om jag är rätt person att svara på det här med självförtoende.. Men jag kan skriva under på att våra hundar märker direkt när vi blir osäkra eller tvekar.
  Blir det då fel och vi blir besvikna på oss själva eller hunden, så läser de in detta direkt, och det blir lätt en tråkig eller strulig träning.
  För det vet vi ju att är vi på ett bra humör och har en god känsla i kroppen när vi går ut och tränar så blir det oftast så mycket bättre.
  Sedan är det det här att lägga krav på oss själva och vår hund. Man vill ofta lite för mycket och då sätter man lätt press på sig själv vilket går ut över hunden.
  Som då börjar tveka och testa allt för att det ska bli rätt eller så låser det sig precis för dem och inget funkar.
  Det är inte alltid det lättaste att vara helt synkad med hunden och ha det där bästa ”tränarhumöret”, men man gör sig själv en otjänst att träna när det blir fel. Då är det bättre att avsluta för dagen eller ta en paus och hitta rätt känsla igen, innan man går ut på planen.
  Avslutar med att hjälp Király att lyckas så mycket som möjligt, i stället för att göra om momenten gång efter gång om det blir fel. Se till att lyckas så ofta som möjlig med den hjälp du kan ge. Detta ger en säkrare hund och felen blir inte lika fort befästa. Lyckas din hund så får du självförtoendet lite på köpet hoppas jag.
  Kram och lycka till och jag vet precis vilken känsla du skriver om, då jag själv brottas med den en hel del.

  1. Ja man kanske skulle vara duktigare på att bryta när det käns fel, inte min speciallite kanske ;-)
   Tack – lycka till själv :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.