web analytics

Stolt matte

image

Igår var Kiraly och jag på agilitykurs på Kalmar BK för Annica Aller.
Kanonbra kurs även om vi kunskapsmässigt var ljusår efter de andra så fick Annica mig ändå att klara av de flesta kombinationer/banor hon satte upp.
Första fick vi springa en bana med framförbyten för att hon skulle se hur vårt signalsystem var och hur det fungerade tillsammans med hunden. Redan där fick jag bra tips på hur jag ska röra mig och hur jag ska förbereda Kiraly för vad som komma skall.

Sen var det en bana där vi skulle träna jakko-avslut, jakko är ingen sväng utan ett avslut på en sväng har jag just fått lära mig. Första gången jag kom i kontakt med jakko var på grundkursen i torsdags ;-) men när jag fick klart för mig hur jag skulle göra och visade Kiraly ordentligt så fattade han och gjorde rätt nästa gång, så himla duktig :heart:

Men när vi sen skulle springa samma bana men då lägga in en ’tysk’ så avstod jag och lät både mig och Kiraly vila lite extra.

Avslutningsvis blev det en bana med blindbyten! Även detta var jag i kontakt med för första gången i torsdags. .. och nu var jag, och Kiraly även om det märktes mindre på honom, ganska slut så det gick sådär. Men vi fick många bra tips och lyckades sätta ett par i alla fall :yes:

Är så glad att både jag och Kiraly höll ihop hela dagen. Märks verkligen skillnad på honom när han får göra detta som han tycker är superkul jämfört med när vi försöker köra lydnad eller spåra.
Annicas kommentar på slutet gjorde mig jätteglad då hon sa att Kiraly var en så stabil, positiv hund med alla fyra tassarna i marken som köpte allt jag tydligt visade honom och gjorde rätt nästa gång. Dessutom med bra tryck och fart :inlove:

Härligt bra kurs med underbara deltagare och en fantastisk instruktör!!!

12 reaktioner till “Stolt matte”

 1. Nja det får vi väl se men Kiraly är så lycklig för att få köra agility så bara för matte att hänga med :heart:

 2. Kul att agility faller i god jord :)
  Har också gått kurs för Annica och hon är klockren!
  Kanske vi måste passa oss på banorna framöver ;)

 3. Försöker från mobilen…

  KUL att K hittat sin grej!! Gillar man agility mest så är det så klart urtrist med lydnad ;-)
  En bra instruktör fixar även att undervisa blåbär 8-) Härligt att du är så nöjd! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.