web analytics

spår, spår och så lite mer spår

Jaha så var det länge sedan jag bloggade igen :-/  och mycket har hänt så det får bli ett ämne per inlägg så ni inte tröttnar ;-)

Det har blivit en del spårande under juli och det var väl gått sådär för mig och Király. Jag har inte riktigt kommit på hur vi ska komma framåt utan provat lite olika saker.
När Camilla och Frodo var här så provade vi konkurrensspår och det gav en viss positiv effekt på Királys drag. Men när jag sedan varierade med lång liggtid och inte snittslade så gick det inte alls….. Diskuterade saken med duktiga Helén och när hon i onsdags själv äntligen fick se oss ”in action” kom hon på orsaken till vårt problem – Király spårar inte utan det gör matte ;-) Nja fullt så illa var det kanske inte …. andra spåret då Classe gått ut det och INTE snittslat gick Király riktigt bra. Blev strul på slutet men nu vet jag i alla fall vad som är problemet = jag :blush:

Tänk att jag aldrig lär mig att är det något problem så sitter det med all största sannolikhet i min ände!?!

Idag lyckades Jerker och jag lägga spår och spåra just när det regnade som mest :-/
Impe var väl inte så duktig idag då han verkligen avskyr regn, men lite spårande blev det. Bara att fortsätta träna i alla väder så vänjer han sig säkert :)

Király tyckte inte heller om väder och början var väl inte lysande men när han tillslut insåg att jag faktiskt inte tänkte hjälpa honom och han inte kom undan regnet så började han spåra. Jerker hade gått spåret, knappt 250 meter – öppen skog med mest mossa – en pinne med godisdosa på mitten och en godisdosa och gula bollen som slut. Liggtid drygt en timme i regn. Det tog en stund innan vi kom till mitten men efter den godisdosen spårande Király verkligen engagerat och bra, jättekul! Det blev helt klart ett positivt resultat av att jag ”lekte tall” – tack Helén :inlove:

En trött Király i förtältet under Collie-SM-helgen:

11 reaktioner till “spår, spår och så lite mer spår”

 1. Den hund som spårar bäst är den som insett att personen i andra änden på linan faktiskt nite har en aning om var spåret går. ;)

 2. Tallar är ståtliga träd som vi gillar :) fortsätt med det, och be J kasta mossa om det behövs!

  I bland kan det behövas en liten godiskick i spåret, öka på motivationen lite…. 8) :) kanske var bra att det regnade också! :D

  1. Han har fått tillståndet ;)
   Idag kanske vi får till en film också så du får se, igår regnade det för mycket för det.

 3. Oftast så är det ju så att det är i slutet av snöret problemet sitter och inte i början ;-) Det är oss sjölva vi ska banna om det inte går som det är tänkt för vi har helt enkelt inte fått hunden att förstå vad det är vi vill att den ska göra.
  Kram

  1. Så rätt så, gäller bara att hitta vad det är man själv gör för fel. Inte alltid lätt att själv komma på vad det är man gör som gör att det inte fungerar – super med engagerade kamrater :yes:

 4. Ibland måste det till nya, friska ögon för att se vad som är fel. Sån tur du har som har kloka kamrater. Och förmåga att lyssna och ta till dig andras synpunkter. Det är också en konst.

  1. Som vanligt kloka ord från dig :yes: frågar man om råd så är det klart man måste lyssna och prova, varför annars fråga ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.