web analytics

Social helg och träning

I fredags var vi på Emmaboda BKs årsmöte. Själva mötet tog dryga en och en halv timme och det var många och bra diskussioner om framför allt ekonomin och engagemanget från medlemmarna. Efter mötet bjöd föreningen på middag för de som anmält sig till det och det var god mat och trevligt prat vid vårt bord :yes:

Gårdagen började med städning, sedan kom Siv, Torsten och Eli på fika och till middagen kom mamma och vår trevliga granne Tina. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat (som vanligt lagad av Jerker!) och titt på melodifestivalens andra deltävling, där vi var eniga om att det var rätt låtar som gick direkt till Globen :-))

Vaknade i morse till ett snöande som inte alls var vad vi tänkt oss :-/ och dessutom runt nollan. Här kommer verkligen nackdelen med pumin fram då Király fick stora snöbollar på ben och mage så fort han gick utanför dörren…. Hade tänkt träna uppletande idag men valde i stället att ta tag i krypträningen inne i vardagsrummet.

Har provat lite olika inlärningsvarianter men nu tror jag vi har hittat en som fungerar för oss. Sitter på golvet (borde stå på knä eller sitta på huk men mitt vänsterknä och högerfot tillåter inte det just nu :pissedoff: ) och har Király liggandes framför mig. Sedan har jag godis i höger hand  som jag har mot höger ben, och börjar med att belöna när han ligger lugnt och tittar på handen. Vill han slänga sig fram så ”bromsar” jag med vänster hand. Sen belönar jag varje rörelse med bakbenen, ett i taget så det gäller att vara snabb med både belöningen och ”bromsen”. Slutade när han relativt lugnt flyttade tre ”steg” med bakbenen. Vill ju ha rätt teknik med bakbenen så jag inte får ”grodhopp” och hög bakdel så jag tänker ta det väldigt lugnt med denna träning. Kändes i alla fall som han börjar förstå vad det hela går ut på och dessutom verkar han gilla det hela :yes:

Vet inte hur det är med er men jag tröttnar inte på att få nya fina bilder på lilla Hojt så här kommer ytterliggare en :inlove:

13 reaktioner till “Social helg och träning”

    1. Ja det är en text jag hittade i bokhyllan men tyvärr vet jag inte från vem jag har ”lånat” texten…. Men det visade sig att jag och Király gillade metoden :yes:

  1. Det där skulle jag aldrig klara, krypinlärningen alltså, jag är alldeles för långsam och klumpig med klickeriet :footmouth:

    Här ”snöade” det is i går. Ogilla!! :reallypissed:

    1. Men fördelen med just den här varianten är att det inte behövs någon klicker utan det räcker med att belöna mellan frambenen, mot bröstet, när hunden rör bakbenet/bakbenen som jag vill :rotfl:

      1. OK. Hur får du honom då att fatta att det är just bakbensrörelserna du vill åt? Trodde fördelen med klickern är att man kan bekräfta exakt det man vill åt och att det är svårt att göra det med rösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.