web analytics

Ridhuspremiär

 

Glömde skriva om Királys och min måndagsträning i förra blogginlägget. Fast det var inte mycket att skriva om… Blev dirigerad i ett frittfölj och vi hade knappt börjat förrän han flippad ur :-/ Ja, ja bara att ta tag i det och sedan fortsätta. Han gick helt ok efteråt trots att jag var lite ofokuserad. Sen blev det lite ruta/stå träning och det gick faktiskt bra, riktigt härlig fart hade han :yes: .  Avslutade med lite ”hålla apport utan att tugga” och där har vi verkligen varierat resultat – ibland riktigt bra ibland mindre bra… Bara att träna vidare.

 

I går var det ridhusträning igen och nu var Hojt med och det var hans första ridhusträning om man bortser från de få gånger han var med när han nyss hade kommit hem i vintras.
Jag är riktigt imponerad av hur bra han höll ihop i denna, för honom, nya miljö, framför allt var ju underlaget spännande ;-) Men inte mer än att han för det mesta kunde fokusera bra på mig.

Det blev bra lf/ff träning då man kan gå så man ser sig själv i spegeln, till en del i alla fall, och det såg ut som vi är på rätt väg där!

Sitta framför mig och greppa apporten tränade vi också och nu har vi kommit så långt att han bara tar ett tag och jag är då snabb med klicket ;-) . Springa och ställa sig på targeten i rutan gick bra det också även om vi bara är på några meters håll än så länge. Fick till och med till en superkort platsliggning med huvudet i backen, bara 10 sekunder med mig en meter framför men ändå. Nöjde mig där då vi precis kört igång efter hans infektion men är så himla nöjd med honom då jag bara behövde backa i platsliggningsmomentet (det är ju långt ifrån färdig så inte så konstigt) och inte i något av de andra trots ny miljö och två andra hundar som tränade samtidigt :heart:

 

Med Király fokuserade jag mycket på störningsträning i lf/ff, både runt de andra ekipagen som tränade och runt rutan och dess koner. Oj vad han verkligen kämpade för att ha rätt position och kontakt – superduktig :inlove:

Överlag blev det bra träning! Springa till rutan och stå fungerade på upp till 10 meter och med bra fart!! Visst targeten ligger där och stå-kommandot fungerar inte helt ännu men vi är på väg :yes: . Fjärrdirigeringen gick mycket bättre i går, han var helt still och jag kunde gå enda upp till 5 meter i från honom och det var första gången!! Avslutade med ett par inkallningar och den sista var med riktigt bra fart dessutom så då slutade vi för dagen. Kanonnöjd även med kungens träning – känns som att vi faktiskt är på en högre nivå nu trots att vi får lite bakslag här och där, härligt :heart:

 

2 reaktioner till “Ridhuspremiär”

  1. Härlig läsning. Bakslag får man ALLTID – det hör liksom till, även om det är trist när det händer.
    Nyckeln till framgång (tror jag) ligger i att våga backa i träningen.
    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.