web analytics

Overkligt!

Ja det kan man lugnt säga att det känns efter det senaste dygnet *pardon*  Jag, Jerker, Hojt, Impe och Luna åkte till Simrishamn i går och boade in oss i en campingstuga där vi tillbringade kvällen. I morse var det bara knappa 5 minuters körning till Simrishamns BK där Hojt och jag skulle göra våran debut i lägreklass spår.

Starten på det fina spåret var kanonbra trots den kraftiga blåst som var idag:

150301_hojt

Men efter ca 40-50 m så vinklade han höger….

150301_hojt1

Höll igen först då det inte borde vara någon vinkel där och han brukar lägga av att spåra vilt när jag håller igen men han fortsatte så jag var tillslut tvungen att följa med. Men efter ett antal meter så kom det sedvanlig slaket i linan som alltid kommer när han inte har spåret *search*  Han jobbade bakåt men inte tillräckligt så tillslut fick jag ta några steg tillbaka och då ringade han fint och tog upp spåret igen, 6-6 fick vi ändå på påsläppet.

Sen spårade han jättefint, på ett ställe där det var ett foderbord och i stort sett bara jord så kände jag mig väldigt osäker på om han verkligen gick rätt så där strulade jag till det en liten stund. Men självklart skulle jag ha litat på hunden ;-) Spåret var jättefint och hade några terrängskiften med stengärdesgårdar i mellan som Hojt löste bra och vi hade alla pinnar med hem *yess*

Då han tyvärr är lite skottberörd valde jag att avstå både budföringen och platsen så det blev en del väntan innan lydnaden. Som tur var så hade vi stugan kvar så Jerker tog hundarna och åkte dit och lade sig och vilade en timme! När det sen drog ihop sig mot lydnad så var det inte bara halv storm ute, det var snöblandat på tvären också *wacko*  Och då jag vet att Hojt inte gillar vare sig kraftig blåst eller regn så gällde det verkligen att peppa honom. Känslan på planen under linförigheten var katastrofal men ser man på filmen var det inte fullt så illa som det kändes *acute* Resten kändes ok men inte så att det skulle räcka till uppflyttning tyvärr…. Men jag var ändå jätteglad att vi inte nollade något moment (ja inte mer än dom två vi avstod då ;-) ) så jag var riktigt nöjd med ett godkänt. Döm om min förvåning när vi sen kom tvåa med 444,75 poäng, dessutom på rätt ställen så det blev uppflyttning *rofl* Tror det hördes vida omkring hur glad jag blev *blum*
Det var en kanontrevlig klubb att tävla hos med mycket bra spårmarker och som tur var så hade jag sagt det till funktionärerna redan innan prisutdelningen :-D Att sen domarna var snälla i sina betyg gjorde ju ingenting, tror dom tog en del hänsyn till vädret *kiss*

Linförighet: 7,0 – 8,0
Framförgående: 8,0 – 8,5
Platsläggande: 9,5 – 9,5
Inkallning: 9,0 – 9,5
Kryande: 6,0 – 6,0
Apportering: 10,0 – 9,0
Hopp: 9,0 – 8,5

STORT tack till min älskade man som ställer upp i alla lägen och hjälper mig på alla sätt :heart: och ett ÄNNU STÖRRE tack till den allra bästa träningskamraten och vännen Ulrika utan vars hjälp detta inte hade hänt :heart: Fast det största tacket går nog till världens bästa Hojt :heart: :heart:

 

 

14 reaktioner till “Overkligt!”

 1. Hojt tyckte verkligen du kommit på en bra aktivitet för dagen. NOT! *no* *rofl* Men vad duktig han var och kämpade på!
  Soligt och fint ute i dag, hade nästan glömt hur eländigt det var för inte så länge sedan. Superbra jobbat! GRATTIS!

  (Vi har högre i juni *yes* )

  1. Tack :heart:
   Hmm vi får väl se när/om vi får till högremomenten… Jag vill ju vara ganska säker på att det sitter innan jag ger mig ut på tävling så det kan ta evigheter innan vi kommer till start ;-)

 2. GRATTIS! Så rolig läsning. Så strongt att klara uppflyttning utan plats och budföring. Även om Hojt såg ut som om han hellre hade stannat i stugvärmen så jobbade han på så fint.

  1. Tack :heart:
   Ja han gillade verkligen inte vädret, fast vem gjorde det *no* Så jag är superglad att han kämpade på och gjorde allt så pass bra *kiss*

  1. Tack :heart:
   Japp det gick, även om det var på håret så hade vi poängen på vår sida *yes*

 3. Superstort GRATTIS!
  Mycket bra kämpat i d vädret för det såg verkligen inte kul ut!
  Njut lite innan ni tar er ann högreklass :-)

  1. Tack :heart:
   Ja det var verkligen ett jäkla väder och definitivt inget varken Hojt eller jag uppskattade *wacko*

 4. Så jäkla bra Stort Grattis igen!!!! Och helt klart värda dom poängen inte ens i närheten av så illa som du fick det att låta! Nä lägg av nu sträck på dig i stället och våga inse att ni är BRA!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.