web analytics

Nytt år, nya förhoppningar!

Nu har vi kommit ett par veckor in på 2021 och på något sätt hoppas jag fortfarande på att alla ska följa restriktionerna som finns så vi snart ska kunna se ljuset i tunneln!

Här går livet sin gilla gång med en hemarbetande man och två konvalescenter. Turan har kommit över sin infektion och mår bra, dock vet vi fortfarande inte varför hon blev dålig. Nu har hon och jag i alla fall kommit igång med både lite ”lydnadsträning” och fysträning. Vi kör micropass med lite blandade lydnads/bruks-delar och har börjat bygga så smått på fysiken inför kommande säsong.

Vi önskar verkligen att året ska bli bättre och bättre när det kommer till saker man kan göra. Jag skulle vilja försöka starta Turan i startklass, appellklass och göra ett doftprov i nosework, det kanske bara blir drömmar men vi ska träna på ett tag så får vi se hur långt vi kommer. Jag gillar ju verkligen det här med att träna hund, även om min kropp inte alltid gör det, och Turan tycker det är roligt i lagom små doser så vi kör på så gott vi kan.

Just nu kampanjar vi ”komma med pinnen ända fram till matte” och idag blev det lite tränat i kohagen när Turan och jag var där på promenad. Det tog några försök innan hon insåg vad som gällde för att få godiset, svårare ute än inne uppenbarligen, men efter det blev det några jättefina hämt/avlämningar.

Vi kommer även försöka ta oss ut på några utställningar samt lure coursing och whippetrace såklart, men hur mycket det blir får vi se. Träffa släkten och våra valpköpare står också högt upp på önskelistan, till sommaren eller tidiga hösten så kanske det kan bli av!

Sen får vi se om året har några fler roliga saker att bjuda på, vi hoppas på det (:yes:) .

4 reaktioner till “Nytt år, nya förhoppningar!”

 1. God fortsättning på det nya året och lycka till med alla förhoppningar!

  Så stilig Turan är i sitt jeanstäcke!

  1. God fortsättning önskar vi dig också (:yes:)

   Ja visst är det snyggt, det var egentligen Lunas från början men hon växte ur det.

 2. Whippets (heter det så?) har verkligen många strängar på sin lyra! Jag följer exempelvis trick-dog-grupper på FB eftersom min dotters havanais håller på med det och i de grupperna finns många duktiga whippets!

  1. Ja du plurarformen av ”whippet” skrivs väldigt olika så alla varianter är ”rätt” skulle jag säga.

   Ja just trick är nog något som passar rasen väldigt bra med tanke på att deras ork/fokus inte är den bästa när det kommer till att göra saker under längre tid utan belöning :-D .
   Så att ge sig ut i appellen eller startklass kommer nog att kräva lite extra men vi ska, återigen, göra ett försök (:yes:) .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.