web analytics

Nähe

så gick det inte längre :cry:

Vi bytte ju mat för ett tag sedan på Elton och hans mage visade sig fungera kanonbra på den så vi provade att ta bort cortisonet igen för att se hur det blev. Allt på inrådan från veterinären.
Han började klia sig ganska direkt men inte så mycket så vi lät det bero ett tag men nu har det bara ökat och ökat och dessutom har han börjat få blemmor igen.

Pratade med veterinären i dag och hon trodde inte att det var den luftburna allergin som spökade utan att det fortfarande var matallergin. Det tar tydligen väldigt lång tid för magen/tarmarna att återhämta sig, om dom alls återhämtar sig, när man väl tar bort det man inte tål.
Hennes råd var att köra cortison i några månader till innan vi återigen provar att ta bort det. Så nu blir det så. Började nu i kväll då han till att börja med ska få två om dagen för att sedan trappa ner till en varannan dag som vi ska hålla i någon/några månader. Sen får vi se hur vi gör,,,,,,

Jobbigt men ändå så mycket bättre än att han ska behöva klia sig och bli ännu mer stressad än han är normalt.

10 reaktioner till “Nähe”

 1. Hej !
  Tråkigt att Elton börjat klia sig igen. Jag tror säkert att er veterinär är skicklig på allergi.Det kan kanske vara bra att prova Atopica eller Cyklospiron till Elton, så att han slipper cortisonet( jag har skrivit om Cyklosporinet förut, kanske upprepar mig)

  1. Tack för tipset!
   Har vi tur så kommer han att kunna vara utan cortisonet (nu när vi vet vad han inte tål) bara magen/tarmarna får rätta på sig. Det kunde ta upp till ett halvår sa veterinären. Men gör det inte det så får vi ta det där under övervägande.

 2. Tack för era uppmuntrande kommentarer – dom värmer :heart:

  Betta: Ja vi har en lång lista på vad han mer eller mindre inte tål …..

 3. Jätte trist att ni måste börja med cortisonet igen men huvudsaken är att Elton förhoppningsvis kommer må bättre Kram till er

 4. Det var ju inte så kul :-( Stackarn. Vet ni vad det är han inte tål?
  Dessutom tack för alla tips på trix :yes: Nu har vi nåt att nöta på.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.