web analytics

Mer funderingar och lite spårträning

Fick ett mycket bra svar på funderingen igår om laktastabletterna – tydligen tar jag alldeles för få ?:-) Nästa gång det blir aktuellt så ska jag prova att ta 3-4 st så får vi se om det fungerar bättre.

I dag har jag ännu en fundering som dök upp när jag tränade slalomet med Király i trädgården i går: vad jag gör för fel när han går ur sista porten? Eller snarare kanske; vad ska jag göra åt att han går ur sista porten? Han gör det inte alltid men då och då…

I morse fick alla tre hundarna varsitt spår. Király fick ett godisspår på ca 150 m med två vinklar och två pinnar. Han löste det ganska bra och verkade tycka att det var ok i alla fall, godiset väger ju upp mycket ;-)

Impe fick ett rakt spår på ca 100 m med två ”hopp åt sidan” och en pinne på slutet. Första ”hoppet” virrade han en del på men det andra löste han riktigt bra men slutpinnen struntade han fullkomligt i…. Ska husse spåra något mer med honom måste han ta rejält tag i det här med att whippeten ska markera pinnarna!

Hojt fick ett både längre och svårare spår som han klarade riktigt bra. Missade en pinne men det var ingen vanlig spårpinne och den låg i senare delen av en lång raksträcka så om det berodde på att han inte ”ville” stanna eller om han missade den annorlunda pinnen vet jag inte. Får testa med samma typ av pinne i nästa spår också så får jag se om jag kan komma på varför han missade idag.

121021_hojt
En bild från en spårträning i höstas!

Resten av dagen har ägnats åt trädgården även om jag fått sålla lite bland sysslorna då min rygg bråkar med mig just nu… Verkar som den ännu inte klarar av vissa saker :-(

Sen kan jag bara återigen tipsa om denna blogg: http://mironik.bloggplatsen.se/ så otroligt många bra och tankeväckande tankar och åsikter :yes: Och med hennes senaste inlägg i tankarna så ska jag nog ta mig en funderare på min egen framtid i olika sammanhang!

 

 

4 reaktioner till “Mer funderingar och lite spårträning”

 1. Lägg inte bara vanliga fyrkantiga pinnar i spåret. Variera med föremål av alla de slag och glöm inte att i eliten väntar naturpinnar! :-))

  1. Jo jag vet, därav att jag lade en sådan pinne den här gången :-))
   Variation kommer det att bli :yes:

 2. Vad har du gjort när han går ur slalom då och är det alltid när du kör 12 pinnar? Har du testat att bara ta om slalom om han går ut och sen belöna en massa? Han kanske bara behöver en påminnelse om att man ska ta alla :) Fin bild på Hojt hoppas han får tillbaka all den där pälsen snart ;)

  1. Jag tror jag kommit på det: han är för intresserad av att jag ska kasta leksaken :-/
   Och jag kan inte lägga den efter slalomet för då fuskar han också…. Ska prova med MM nästa gång vi tränar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.