web analytics

Matteträning

 

 

Nu (igen) försöker jag hitta ett bra sätt att få hundträningen att gå framåt. Inser (igen) att jag behöver någon form av struktur för att inte fastna på samma nivå hela tiden :-?

Har provat att föra träningsdagbok om hur passen har gått men kommer alltid till ett läge där jag slutar skriva…

I måndags började jag med en helt annan variant – jag skrev ner vad jag skulle träna nästa gång och när jag tränat skriver jag bara en kort mening ”att tänka på till nästa gång” på varje sak jag tränat. Känns mycket bättre så här långt och den här veckan har det faktiskt blivit mer strukturerad träning än jag lyckats med på länge :yes:

Visst är det så att jag behöver träna mig på att bli en bättre hundtränare men tänker jag efter och strukturerar mig så är jag faktiskt ganska bra ;-) Gäller bara att jag skärper till mig och är tydlig då Király behöver det för att han är lite osäker och Hojt behöver det för att inte ”flippa ut”…. Men gör jag det så fungerar hundträning riktigt bra just nu :-))

 

I spårarbetet är Hojt helt otrolig och gillar det verkligen, pinnmarkeringarna behöver vi dock jobba MYCKET mer med… Några korta lydnadspass har det blivit under veckan och vi har börjat få lite grepp om ståendet, och platsliggningen har vi kört på lite nya ställen. Än så länge bara runt 10-20 sekunder och med mig på några meters håll men nu har vi i alla fall tagit tag i momentet ordentligt!

Positionen i lf/ff måste bli bättre men det är lite svårt tycker jag då jag skulle behöva typ ett spegelrum att träna i så jag ser hur han går :-P  Läggandet och inkallningen är några andra moment vi jobbar med.

Király har varit jätteduktig när vi tränat lydnad på nya ställen och jag börjar bli ganska optimistisk om att vi kanske ska kunna ge oss ut i en två vad det lider :yes: Även spårandet har han varit duktig på även om hans engagemang i spårandet är sådär… tur han gillar pinnarna väldigt mycket :rotfl:

2 reaktioner till “Matteträning”

 1. Nu får jag dåligt samvete. Här tränas inget för närvarande. Huvva! Jo lite då på kursdagarna. Men när man är förkyld o hängig får man vara nöjd över rastningspromenaderna i alla fall :-) Har nog en dipp just nu då Challe inte kan gå på för fullt efter kastreringen och Lambert har fått nå’t jäkelstyg i ryggen….. Men jag vet att lusten o orken brukar återvända :-)
  Ha de gott med fina grabbarna!

  1. Det ska du definitivt inte ha! Det allra viktigaste är att man har roligt tillsammans och det kan man ha bara genom att vara :heart:
   Du får säkert tillbaks träningslusten så småningom – bara att vänta :-))
   Ha det bra själv med fina syster och hennes ”bröder”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.