web analytics

Man blir så trött

Idag började vi dagen med att åka ner till skogen bortom klubben och Impe hjälpte mig valla en uppletandekorridor. Király fick sedan börja och första skicket sprang han bara rakt ut och kom in igen utan någon sak ?:-) Det var medvind/sidvind i rutan och det kanske var det som spökade för honom då han den senaaste tiden gått mest i mortvind för att få upp motivationen, för sen skötte han sig exemplariskt. Gick ut i bra tempo, tog sakerna i rätt ordning (för en gångs skull) och bra fart in med dom till mig, fyra skick = fyra saker, duktig liten kung :heart:

Sen var det Hojts tur och efter en diskussion i går på kursen fick han en tom ruta när han gick ut men jag kastade ut en sak när han var där ute och letade. Letade länge och väl innan han började dra sig inåt och tillslut började han springa lite men precis då fick han saken i näsan, svängde av och tog den och kom med bra fart in till mig med den :rotfl: Kändes som ett genombrott för kunskapen att leta även på tillbaka vägen!

Efter det åkte vi till klubben och Impe fick köra agility – framförbyten, svängar och slalom. Och eftersom vi var själva fick han leksaksbelöning vilket var mycket uppskattat!

Király fick också träna framförbyten och svängar om än lite mer avancerade än whippetens ;-) Han fick även köra gungan och det känns som han fortfarande har bra fart trots att han nu får åka en lite längre bit innan jag tar emot. Det var en rolig träning och han tycker verkligen det är superkul!!

Man blir trött av träning:

kiraly130527

Sen fick Hojt träna lydnad: ställande under gång (där vi inte kommit så långt men är på rätt väg tror jag), linförighet, läggande under gång, ettans apportering och ettans hopp. Han var riktigt duktig och det känns som han tycker det är roligt vilket jag verkligen uppskattar!

Kanske ska berätta lite om gårdagen också ;-)
För det första var det avslutning på spårkursen Hojt och jag har gått sedan i höstas och jag är verkligen kanonnöjd med hur han har utvecklats under denna tid! ”Examensprovet” igår var ett 300 m långt spår på det kort, korta gräset vid Er-sjön där många av stans hundar rastas och där det vid fint väder alltid är mycket folk i rörelse. En återgång, en spetsvinkel och tre vanliga vinklar och tre föremål. Han jobbade jättebra, hade dock lite problem i återgången och fick något annat i näsan när han skulle hitta första apporten, och läderbiten som låg som apport två brydde han sig inte om alls. Men som sagt han jobbade bra och löste alla vinklar fint samt tog slutapporten så jag tycker nog han klarade sin examen med bravur :heart:

Nu har vi bra verktyg för fortsatt spårträning och då Hojt verkar tycke det är lika roligt som jag så hoppas jag vi kommer ut på tävlingsbanorna så småningom :-))

Så inte så konstig att även Hojt är trött idag:

hojt130527

För det andra så var Jerker och Impe iväg på LC-träning igår och fick sitt sista licenslopp godkänt :clap: Så nu är det bara att ansöka om tävlingsboken och sen är det dags för tävling! Jätteroligt att han nu kan springa rent (det vill säga inte bry sig om den/de han springer med utan bara fokusera på trasan) både i LC och WR. Ska bli kul att se honom springa på tävling snart och se hur långt han kan komma :inlove:

Även han trött idag:

impe130527

 

 

 

7 reaktioner till “Man blir så trött”

 1. Deco letar också längst ut i rutan, så jag slängde också ut en grej…. det dröjde inte länge förrän han uppfattade det och ställde sig ungefär på det avståndet och tittade på mig i stället för att leta :sidefrown:
  Nu brukar jag i stället lägga ut grejer på alla avstånd och ropa på honom så att han får en rät linje över grejen till mig, om han inte hittar den själv. Hoppas du fattar vad jag menar.

  Vad är rätt ordning ?:-)

  1. Nu var det här övningen till för att få honom att slå på näsan även på vägen in så jag kommer inte bara att köra så här ;-)
   Vet ju vad du berättat om Deco och vill inte få samma problem om jag kan undvika det :-))

   Rätt och rätt men jag ser det som en fördel att hunden har näsan påslagen redan när den springer ut och tar de saker den får vittring på. Király har haft en tendens att inte slå på näsan förrän han kommer längst ut…

   1. Det är bra :) Du har ju också smarta hundar!

    Ja det är förstås bra om de har näsan påslagen hela tiden :heh: :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.