web analytics

Lördagsfunderingar

Skulle ha varit på firmafest med Jerker men med tanke på vädret (mullrar en del) blev jag hemma :(

Så himla tråkigt med en hund som inte gillar åska och liknande saker. Mest synd om Elton men vi blir också begränsade då vi inte vill lämna honom ensam då han blir orolig och stressad även om han är långt mycket bättre än vad vår första korthårscollie var.

Det man vet är att just rädslor av olika slag är väldigt arvbara så man får hoppas att vår uppfödarkår verkligen tar hänsyn till detta i sin avel. Då menar jag verkligen ALLA uppfödare, det är inte bara brukshundar som behöver vara ljudstabila . Alla som har haft en ljudberörd hund förstår vad jag menar – det är inte roligt för någon.

Sen finns det även andra saker att ta hänsyn till i aveln – hälsa tillexempel. Framför allt ska man vara ärlig och öppet redovisa eventuella problem, då är det ju upp till oss valpköpare att välja. Det gäller i allra högsta grad även ljudberördheten/mentaliteten – var ärlig så vi köpare får alla fakta innan vi väljer.

För till sist är det ändå så att vi valpköpare måste välja och även prioritera det som är viktigast för oss och det är SÅ mycket enklare att göra det när uppfödaren förser en med alla tillgängliga fakta.

Den lilla nya familjemedlem vi ska hämta i morgon har vi väntat och längtat efter mycket länge. Redan förra hösten började funderingarna på en ny hund och vi tittade runt på raser och kombinationer. Inte lätt då dom raser vi gilla har lite olika problem och vi har inte alltid samma uppfattning som uppfödarna vad som är en bra kombination ;)
Har diskuterat detta en del med några olika vänner och fick vid ett tillfälle ett råd vi tog fasta på: ”bestäm er för en uppfödare ni tror på eller någon/några hundar ni vill ha valp efter och sätter er sedan ner och vänta” – så det gjorde vi :D

Den lilla valpen vi ska hämta i morgon kanske inte blir en ”perfekt” hund i alla avseenden men han blir vår efterlängtade ”Kung” som vi tror kommer att passa oss utmärkt :D

Dagens tanke:
Följer man sitt hjärta kan det nog aldrig bli helt fel

9 reaktioner till “Lördagsfunderingar”

 1. Och även om det blir helt fel, så kanske det ändå känns rätt på något vis – om du förstår vad jag menar. Hjärta och hjärna ÄR inte alltid överens.

  Hoppas att ni har fullt upp nu med den lille kungen, och att Elton och han trivs tillsammans.

 2. Mkt tänkvärt det du skriver!!

  Kiwi blev ju himla rädd för åskan i somras. men tror inte det suttit i från början för hon har inte vatt det innan. Utan blev det vid ett rejält åskväder.. Hon fick lite panik och ville gömma sej under soffan.. :( Stackaren.. det är synd om dem och nej man vill inte lämna dem!!

  Hoppas det blir bra med den lille.. :D

  kram

 3. Lycka till med valpen:)
  Mottot hos oss just nu är ”rädda det som räddas kan”;)Siiri gör sitt bästa med att hugga valptänderna i allt!

  //Tarja

 4. Åska är inget vidare. Snällt att du offrar festen för att hålla Elton sällskap!
  Håller verkligen med sig om dina tankar, men det vet du ju redan!:-)
  Njut riktigt mycket av morgondagen och Kungen!

 5. Maria: Ja tyvärr är det alldeles FÖR många som gör det :(
  Tack :)

  Maria G: Tack :D

  Bettan: Så rätt så!
  kram och tack!

  Anna: Ja det känns verkligen som ÄNTLIGEN ;)
  Nej det är det inte, fast på Elton började det redan före 1 års ålder och på vår första kortis började det egentligen någon gång där också även om det inte blev som värst förrän runt 2 – 2 1/2 år.

 6. Å va spännade att det äntligen är dags för er nu !!

  Mm, rädda hundar är inte skoj……..lite svårt blir det ju när det visar sej först senare i livet……………..

 7. Riktigt nära nu :-) Nej, det är inte kul med rädda hundar oavsett vad det är som utlöser rädslorna.
  Kram o lycka till med den nya lilla busen

 8. Ja fy för åskan säger jag med, och visst blir man låst med en åskrädd hund. Tycker det är ganska många hundar som reagerar just på åska :( Önskar Lycka till med pussgurkan i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.