web analytics

Lita på sin hund

Ja i spåret är det inte alltid så lätt tycker jag. Det finns ju så mycket annat som rör sig i skog och mark som kan vara mer spännande än ett vanligt personspår.

Så både i går och i dag har jag tränat på just detta!

I går blev det ett spår i bokskogen där jag och Hojt gick det helt själva, precis som på tävling. Dock var det bara ca 500 m och med tre apporter, man måste ju börja någon stans ;-)

Idag blev det en annan typ av spår men fortfarande med inriktning på att jag ska lära mig läsa och lita på Hojt så jag vet när han spårar spårläggaren eller gör något annat. Ulrika lade ett med mycket klurigheter både i form av konstiga vinklar, spetsvinklar, terrängskiften, märkliga ställen för apporterna och dessutom ovanligt knölig terräng.

hojt2

Svängen ner och utmed vattnet var lite underlig tyckte han men tuffade på så bra så, trots allt grisbök överallt!

hojt3

För att inte tala om hur konstigt det var att det luktade inne från ett ”ruinrum utan tak”, men in gick han och ut med pinnen kom han!!

hojt4

Sen bar det av in i skogen där det först var helt ok att gå men sen blev värsta stenpartiet med odon och mossa.

hojt51

Jag hade fullt upp att ha koll på var jag själv satte fötterna så jag inte skulle trilla igen så jag bara höll i linan och litade på att Hojt tog oss rätt väg ut ur detta utan att jag behövde ha koll på honom. Och det gjorde han såklart, och med pinnen som låg där med hem också!

Sista biten var mer lättgådd och vi kom till slutet utan några skavanker och med alla pinnarna och det bästa utav allt var att jag litade på Hojt hela vägen! Jag börjar känna i linan när han bara ska kolla en återgång eller en konstig vinkel och hans drag när det är rätt går inte att ta fel på känns det som. Även om han fortfarande kan lura mig när han genar men förhoppning är ju att han inte genar om han känner en pinne ;-)

Tack Lollo för bilderna!

 

 

5 reaktioner till “Lita på sin hund”

  1. Härliga foton du bjuder på och SÅ söt hund jag Dör haha smile hoppas att du haft en bra start på det nya året.

    Om du gillar doftljus har jag idag på bloggen en härlig butik som Ingen får missa smile

    Ha en skön vinterdag

    LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor smile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.