web analytics

Hundträning med gästspel

Sen i torsdags är jag äntligen på benen igen efter nästan två veckor i sjuksoffan och det är väldigt uppskattat av både mig och resten av familjen ;-)

Nu har vi hunnit med både att möblera om och träna en hel del hund :yes:
Vi slängde även en del saker så nu är det så luftigt och fint i både vardagsrummet och arbetsrummet!

Helgen har gått i hundens tecken, nästan ännu mer än vanligt då vi har Stimm på besök några dagar medan hans dotter höglöper. I lördags var vi på klubben då Jerker skulle tävla i nybörjarklassen på agility-KM med Impe. Det gick väl inte lysande men roligt hade dom :inlove:
Själv passade jag på att träna lydnad tillsammans med Ulrika. Stimm fick inte göra så mycket men en tvåans fjärr, bus och en platsliggning fick han i alla fall och var jätteduktig!
Hojt fick träna sitt – sittstadga, apport och börja på hoppet.
Stadgan gick riktigt bra men ordet sitt är inte befäst ännu…. Apporteringen delar jag just nu upp i två delar, dels ta upp den från marken och komma mot mig och dels ta den och lägga vikten bakåt. Ska försöka inte ha så bråttom utan vara noga så ska det nog gå bra ;-)
Med Kiraly försökte jag få till ett ’roligare och mer engagerat’ framförgående – vilket jag tror vi kom en bit på väg mot :yes:
Även han fick träna sitt – sittstadga och det gick ungefär lika dant som med Hojt…
Inkallningen tränade vi också men antingen får jag bra fart och stutts på mitt ben eller en bra ingång men dåligt tempo… Vi får se om jag någon gång kan få till en fartig inkallning med bra ingång :-/


I väntan på sin tur…..

I går var det spår och pinnmarkering som gällde och även Stimm fick spåra lite. Han har ju bara spårat ’människa’ ett fåtal gånger i sitt liv, men däremot gått en del viltspår. Fast viltspår är så helt annorlunda då hunden både har blod, klöv och människolukt att följa, i bruksspårandet är det ju bara människolukten dom ska gå på. Vi provade några spontanupptag med efterföljande spår på ca 25-30 m och första blev han lite fundersam och undersökte noga åt båda hållen innan han gick åt rätt håll :yes: Spårade väldigt noga fram till godisdosan jag lagt som slut och där hade vi ’fest’. Han fick ett likadant till och den här gången var det inget snack utan han gick iväg åt rätt håll direkt :inlove: lite hög näsa men med tanke på att det var så färskt och i högt gräs var det inte så konstigt. När vi kom till godisdosan var det nästan så att spårandet var intressantare så han ville gärna fortsätta. Duktiga pappsen!!

Sönerna hans skötte sig ok dom med – Kiraly fick ett, för honom långt spår vilket gjorde att han hade jobbigt på slutet men vi tog oss dit i alla fall :yes: bara jobba mer på spårorken.
Hojt fick ett pinnlet och en pinnstig då vi jobbar på att få in liggmarkeringarna ordentligt. Och ja nu börjar dom komma :heart:

Impe fick också bara pinnmarkeringsträning då han inte riktigt ser vitsen med att stanna vid dom då spårandet är betydligt roligare. Det går bättre och bättre, nu måste husse bara bestämma sig för vilken typ av markering han vill ha, sitt eller ligg är ingen hit med en whippet ;-)

Vi avslutade dagen med en sväng på gärdet och pappa och hans söner roade sig kungligt :inlove:
Vill ni se mer bilder från spårdagen så finns det i galleriet till höger!

 

4 reaktioner till “Hundträning med gästspel”

  1. Konstigt det känns att läsa om sin egna hund hos nån annan men jag är så tacksam att han får vara hemma hos er och dessutom träna :heart: Skönt att du känner dig pigg igen och är på G med hundträningen !

    1. Han är så enkel att ha och jätterolig att träna med så det är ett rent nöje att ha honom här :inlove:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.